Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera, problem z radiem...

aadi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z moim radyjkiem w almerze.Almerki jestem posiadaczem od niedawna od początku po kupnie jest problem radio gra do czasu włączenia świateł po włączeniu rozłącza radio i pojawia się napis PHONE i niereaguje na żadne przyciski wyłączę światła i radio gra dalej może ktoś miał podobny problem.Radio to pn-1628m kaseciak.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Najpierw odepnij od radia kostkę co ma 16pinów i zobacz czy pomogło, jeżeli nie, to w tej szerokiej kostce (co ma 24piny) musisz odpiąć kabel z pinu o nr 1 (odpowiada za podświetlenie/przyciemnianie - nie wiem jak akurat w tym radiu jest) i sprawdź czy pomogło, jeżeli te dwa zabiegi nie pomogą to pisz może coś jeszcze się wymyśli.

Odpiąłem kabelek od podświetlenia i próba radyjka gra wiec cały happy jadę do teścia i po chwili pyk znów phone już nie wiem co jest grane.Jest możliwe ze samo radio jest uszkodzone ? Teraz sprawdzałem znowu gra coś albo robi zwarcie albo samo radio nawala bo raz gra mogę jechać cała drogę i nic się z nim nie dzieje a raz wcale nie zaskakuje

Jeżeli po odpięciu kostki nic się nie zmieniło to wyeliminowaliśmy problem w instalacji samochodu (chociaż sprawdź może jeszcze co się dzieje przy odpiętym przewodzie i z odpiętą tą kostką), po odpięciu tego przewodu od podświetlenia stwierdziliśmy że problem występuje w samym radiu, więc niestety według mnie masz gdzieś zwarcie lub jakiś zimny lut na płycie radia. Możesz jeszcze spróbować otworzyć je i przedmuchać sprężonym powietrzem, może coś tam wpadło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...