Robts11 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam. Proszę o poradę, odnośnie tylnego dyferencjału. Ruszając ze skręconymi kołami lub wchodząc w zakręt mam wrażenie jakby blokował tył. Unosząc tył jednej strony samochodu bardzo ciężko obraca się koło czy to lewe czy prawe. Czy ta praca jest normalna dla mechanizmu różnicowego? I prośba czy byłby ktoś uprzejmy sprawdzić u siebie swobodę obrotu kół. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robts11 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Witam. Wczoraj sprawdzalem podnoszac tyl auta i oba kola kreca sie w jedna strone , czyli mam lsd. Ale czy az tak ma byc to odczuwalne na skreconych kolach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 To normalne że przy skręconych kołach odczuwasz opory. U mnie jest tak: jak tył podniesiony i kręcisz kołem tylnym lewym to tylne prawe obraca sie w przeciwnym kierunku i jak całe auto w górze to przednie podobnie się obracają. To normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robts11 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Panowie dziękuję za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.