tomlet Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam, moja almerka 2001r 1.5 benzyna podczas dodawania gazu nie przyśpiesza płynnie ma robi to jakby skokami. Kiedy dodam więcej gazu muli się więc gaz trzeba naciskać bardzo powoli.Błędów brak - może ktoś miał podobny przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 zapchany katalizator na 99,99,99 procent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekM1993 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam wszystkich podepnę się pod temat otóż tak sie składa że od tygodnia również mam takie same objawy jak kolega. Auto zaczęło przymulać wolna reakcja na pedał gazu i przyśpieszanie z tzw "skokami". Mam almerke 1.8 Pb+LPG 2003 rok po lifcie na początku objawy tylko na LPG teraz już na benzynie. Almerka od jakiegoś czasu wywalała mi juz błąd P0340 i potrafiła zgasnąć na zimnym silniku przy lekkim obciążeniu od tego błędu wiec czujnik podmieniłem i nadal wywala ten błąd a jak zaczęły się te krztuszenia i skoki przy przyspieszaniu wywaliło błąd P0304 o wypadaniu zapłonu na cylku tylko że silnik na jałowym pracuje spokojnie i bez falowań obrotów dopiero od biegów 3,4,5 takie zachowanie,podmieniłem cewke od innego cylindra i czekam czy wywali z innego cylka, ale nie widu ni słychu błędów a silnik nadal się krztusi, Dodam że mechanik mi mówił ze nie mam katalizatora bo już ktoś wywalił ale auto i tak cicho pracuje więc mnie to dziwi. Ma ktoś jakieś pomysły co z nią nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 rozciągnięty łańcuch rozrządu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChybeQ Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Maciek - przyciśnij go do ponad 3k obrotów. Jak Ci obrotomierz będzie falował, to na 100% łańcuch (sam tak niestety miałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekM1993 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dzieki bogu to nie lancuch po dzisiejszej jezdzie cisnalem go starsznie az wkoncu wywalil blad i pojawil sie missfire na 1 cylku a przed podmiana cewek byl na 4 cylku wiec dobrze ze mialem jedna cewke w zapasie auto lata jak siemasz ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.