yohny88 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Pewnie ktoś z Was miał już podobny przypadek z almerką: po odpaleniu wariują obroty (na zmianę góra/dół), auto nie chce jechać (max 2tys obrotów / 20km/h na pełnym gazie), dławi się, szarpie, przygasa, z każdym kolejnym biegiem lepiej (na trójce, czwórce), na pierszym / drugim biegu totalnie nie da się jechać... Po osiągnięciu optymalnej temperatury silnika jak ręką odjął, auto jedzie normalnie, wszystkie objawy ustają, czasem wystarczy go zostawić na kilka minut, żeby się zagrzał i jedzie normalnie... Ostatnio przemęczyłem się jadąc na siłę kilka minut i dojechałem do sklepu, zostawiłem auto na parkingu, szybkie zakupy, odpalam... i żadnych objawów - silnik złapał już temperaturę.. Jakieś sugestie? Czujnik temperatury, sonda, przepływka?Almera N16 1.8 116KM, 2002r. po lifcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 zapchany katalizator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Może być katalizator, choć najprościej wykluczyć przepływkę i inne czujniki (w tym temp.) podłączając pod kompa (elm 327 powinien wystarczyć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 najprościej to odkręcic wydech i zobaczyć w jakim stanie jest kat to pierwsze co bym zrobił bo to można samemu i bez kosztów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yohny88 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 właśnie zapalił mi się check 0340... po raz 150ty będę wymieniał to ustrojstwo... ktoś też ma takie szczęście? pół roku temu wymieniałem czujnik wału, roku temu czujnik wałka... średnio co pół roku któryś pada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Powodzenia w odkręcaniu wydechu jak ktoś tego nigdy nie robił. Skoro czujniki padają co chwilę to może kwestia ich jakości albo np. masy w wiązce? Łańcuch w jakim stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yohny88 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Rozrząd wymieniony równo rok temu (25tys km), więc nie zakładam, żeby to była wina łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.