welmar Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam wszystkich właścicieli Pulsara.Mam jedno pytanie do was. Jestem bardzo zadowolony z samochodu, ale jedna rzecz mnie irytuje tzn. umieszczenie gniazda 12V w podłokietniku.Obecnie korzystam z nawigacji Nissana, ale gdy minie 3 letnia gwarancja, mapy będę mógł aktualizować tylko za dodatkową (wysoką) opłatą, co mi się nie za bardzo podoba, dlatego będę chciał korzystać z oddzielnego Garmina NUVI3597 z mapami, które aktualizowane są co kwartał i ZA DARMO do końca świata i jeden dzień dłużej.Niestety potrzebuje do tego gniazda 12V, które jest umieszczone w podłokietniku, czyli będę musiał ciągnąć kabel 1m kabel, aby moc skorzystać z mojego GPS! Totalnie bez sensu.Moje pytanie brzmi: czy możliwe jest zamontowanie dodatkowego gniazda 12V w centralnej części konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus_E12 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam, poszukaj wyjścia USB w schowku pasażera. W note takie jest do podpięcia flasha. Jak nie korzystasz z pamięci możesz wykorzystać do zasilania nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 W Pulsarze nie ma żadnego gniazda w schowku pasażera. Wszystkie 3 gniazda są pod podłokietnikiem. Nie wiem, co za mądrala w Nissanie wymyślił takie "chore" rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 No ale jeśli koniecznie chce sobie zrobić dziurę w konsoli, to jest to wykonalne. Tylko najlepiej po gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Ale można zastosować przedłużkę, ładnie kabelek ułożyć pod dywanikiem i mamy gniazdko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welmar Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście przedłużacz będzie pomocny, ale szkoda, ze ktoś nie pomyślał, tym bardziej, ze w Nissanie Qashqai wejście jest z przodu ... Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez welmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak wyciagniesz radio to z tylu jest wejście mini USB w nie jest spięte gniazdo USB które mamy w podłokietniki. Wystarczy dac rozdzielacz i 2 USB wprowadzisz gdzie będziesz chciał. Tak samo można się wpiac w zasilanie od radia i wyprowadzić 12v Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Florek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welmar Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Jak wyciagniesz radio to z tylu jest wejście mini USB w nie jest spięte gniazdo USB które mamy w podłokietniki. Wystarczy dac rozdzielacz i 2 USB wprowadzisz gdzie będziesz chciał. Tak samo można się wpiac w zasilanie od radia i wyprowadzić 12v Czy mogę to zrobić sam nie narażając się na utratę gwarancji czy muszę prosić o to autoryzowany serwis obsługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Jak nie przetniesz kabli tylko wepniesz się to możesz to zrobić samemu. Aby ściągnąć przedni panel zdejmij zaślepke na górze panelu centralnego tam są 2 śrubki odkrec je i delikatnie wyszarp cały panel jest na ścisk pod spodem będą kable od klimatronika i wskaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 ... Aby ściągnąć przedni panel zdejmij zaślepke na górze panelu centralnego tam są 2 śrubki odkrec je i delikatnie wyszarp cały panel jest na ścisk pod spodem będą kable od klimatronika i wskaźników. Pokaż proszę na jakiejś fotce zaślepkę o której mówisz, bo już któryś raz szukałem u siebie na panelu centralnym czegoś co przypominałoby zaślepkę i nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeusz54 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Ja pozwoliłem sobie zamontować dodatkowe gniazda do ładowania w sposób pokazany na fotografii. Od razu mam wskaźnik ładowania. Bardzo przydatne do GPS ( na stałe korzystam w trasie z tabletu 8 calowego ) lub ładowania telefonu. Do rozmów korzystam oczywiście z fabrycznego głośnomówiącego ustrojstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi