Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stukanie w aucie

Gość Rodzyn666

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rodzyn666

Witam. Po odpaleniu rano samochodu zaczelo w srodku stukac  rytmicznie pomiedzy drazkiem kierowniczym a pedalami, po okolo 30 sek. stukanie ustaje. Czy spotkal sie ktos z takim problemem?  Pozdrawiam

Bez oględzin będzie ciężko podpowiedzieć co jest orzyczyną.

Może któraś poduszka silnika kończy swój żywot z może osłona silnika jest lużna.

Mnie np. stukała osłona plastikowa tunelu , zaraz przy pedale gazu . Nie trzymała spinka , po wymianie mocowania wszysko ok.

• 1 rok później...

Odświeżę temat.

Dziś rano normalnie dojechałem autem do pracy. W przerwie na lunch wyskoczyłem szybko aby podjechać w jedno miejsce i po odpaleniu auta z okolic kokpitu zaczął wydobywać się rytmiczny stukot jak na filmie poniżej  :o

https://drive.google.com/open?id=19xZaflWBI2mt3SK-Uzdf9W9ACCkuI2Sr

Na zewnątrz auta nic nie słychać, pod maską nic nie słychać, wszystko co jestem w stanie sprawdzić wewnątrz (klima, nawiewy) działają, żadnych kontrolek, a dźwięk nie ustaje. Jest dość głośny i uciążliwy, czy ktoś ma pomysł co to może być?

Dodam, że w piątek miałem serwis klimy i wymianę filtra kabinowego, jednak jeździłem autem cały weekend (ponad 200km) i dopiero dziś wystąpił taki objaw.

Czy masz płytę CD w odtwarzaczu ? Miałem identyczny odgłos kiedy przycieło mi płytę.

Dodam, że w piątek miałem serwis klimy i wymianę filtra kabinowego

Zębatka przy filtrze kabinowym, którą trzeba zdemontować do wymiany filtra. Może coś źle złożyli. Poszukaj jej w okolicach pedału gazu.

Jednak to silniczek od nawiewu, kostka nie była wpięta ;/ jest to dziwne bo mechanik od klimatyzacji zarzekał się, że wszystko wpiął. Ciekawe czy nie mówił prawdy, czy ta kostka wypadła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...