Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

K12 lusterka ogrzewane

Panek_rulez

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, wszystko gdzie szukałem mówi o wymianie lusterek z manualnych na elektryczne. Moje są elektryczne lecz kable od lusterka idą 3. Dotarłem do wiazki elektrycznej od strony samochodu i doprowadzone do lusterek jest 5 kabli.

Podpowiedzcie, jakie kroki moge uczynic aby lusterka grzały. Nie chcę dokładać mat grzewczych - wolę kupić lusterka z piecioma pinami, co poza tym trzeba jeszcze zrobić?

Dzieki za pomoc!

Sprawdź, skoro już odszukałeś kostkę z pięcioma pinami czy po załączeniu ogrzewania szyby tylnej na kostce na wolnych pinach, do których mata grzewcza podłączona będzie, pojawia się napięcie, 

W dniu 9.04.2017 o 12:55, TESTER 1956 napisał:

Sprawdź, skoro już odszukałeś kostkę z pięcioma pinami czy po załączeniu ogrzewania szyby tylnej na kostce na wolnych pinach, do których mata grzewcza podłączona będzie, pojawia się napięcie, 

No patrz! Proste rozwiązania są najtrudniejsze ;) Nie mam mozliwosci dzis sprawdzic, ale teoretycznie jak myslisz zadziała? ;)

Moim zdaniem, skoro masz elektryczne lusterka, to powinno zadziałać. A jeśli napięcia dodatniego nie będzie to sprawdź czy masa dochodzi i można dopiąć napięcie z przełącznika ogrzewania szyby.

Same lusterka to za mało, potrzebna jest też instalacja w drzwiach - lub ręczne dodanie 2 kabli.

Ja na razie dodałem kable a jak bede miałokazję to przymierzę ogrzewane wkłady lusterek z megane 1 - wydaje mi sie ze sa identyczne jak w k12 :-)

Jak już grzebałem w aucie to zrobiłem puddle lamps :-)

W dniu 11.04.2017 o 19:05, rednaxelA napisał:

Same lusterka to za mało, potrzebna jest też instalacja w drzwiach - lub ręczne dodanie 2 kabli.

Ja na razie dodałem kable a jak bede miałokazję to przymierzę ogrzewane wkłady lusterek z megane 1 - wydaje mi sie ze sa identyczne jak w k12 :-)

Jak już grzebałem w aucie to zrobiłem puddle lamps :-)

Pisałem że do lusterek dochodzi 5 kabli do wtyczki a od lusterek idą 3 :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

W dniu 11.04.2017 o 19:05, rednaxelA napisał:

Kolega Panek_rulez pisał, że przełoży całe podgrzewane i elektryczne lusterka więc nie będzie musiał dokładać kabelków bo one już będą w wiązce.

W dniu 9.04.2017 o 09:21, Panek_rulez napisał:

Dotarłem do wiazki elektrycznej od strony samochodu i doprowadzone do lusterek jest 5 kabli.

Teraz rozumiem - jak wdać były różne opcje - u mnie brakuje kabli już w wiązce drzwi

• 5 miesięcy temu...

wkłady pasują od logana  ten sam numer katalogowy co reno clio nissan micra k12 i logan tylko w serwisie różnica w cenie i to o 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...