Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z - Miernik temperatury oleju w miejsce tego od akumulatora

GodISmE
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was ma coś takiego zrobione? Chce to zrobić tylko nie wiem jaki miernik kupić - czy one mają jakieś standardowe rozmiary? No i jak to zamontować w miejsce tego od akumulatora. Tutaj na filmiku chłopak ma taki fajny zainstalowany z kolorową skalą diodową - zielone, pomarańczowe i czerwone:

Pójdź do samochodu i zmierz, a tam na filmiku to gość pewnie afr ma :) Ja sobie chyba gdzieś ukryje mały cyfrowy, choć tamten voltomierz to zupełna porażka, to nie lata 70. Poza tym nie będzie łatwo to zrobić, bo jak dobrze pamiętam to wszystkie 3 mierniki są na jednej płytce. 

http://www.ebay.com/itm/03-05-Nissan-350z-OEM-Volts-oil-instrument-gauges-cluster-Good-1-/201388651932?fits=Make%3ANissan%7CModel%3A350Z&hash=item2ee3b2f59c%3Ag%3APUwAAOSwPv9XML33

Edytowane przez Batman

Chyba właśnie 52 mm ale musisz to zmierzyć. Jak będzie ciężkie do ogarnięcia to zrób sobie na słupku bocznym

Jestem w miarę na bieżąco więc ciśnienie i komputer są na jednej płytce a volomierz na osobnej połączonej przewodami z kostka do wcześniejszej

tu masz też takie rozwiązanie co sporo osób montuje, ale to kwestia gustu (te 2 )

ale chyba lepiej się pozbyć voltomierza i tam to upchać

Edytowane przez Asesino

Nie no stary, to nie Need For Speed! ;) Poza tym przypomino mi to tego gościa:

Jar_Jar_FU_400x400.jpg

Ten gość z filmiku to zrobił, tzn. zrobił mu to mechanik, bo go pytałem ale nie wie dokładnie jak mu to zrobił.

mmati9 - więc ten rozdział płytek powinien ułatwić sprawę, tak? Będzie się dało podłączyć taki miernik bez problemu?

Elektronikiem nie jestem ale wydaje mi się że da się to zrobić. Rozdział ułatwia sprawę trochę pokombinować z zamocowaniem i gotowe

Ja mam zegar na wymiar od ponad 2 lat w garażu. Nie da się podmienić, bo idą zegary i są połączone na listwie. Elektryk nie dał rady albo i dwóch elektryków. A tak poza tym wymiarowo ok :)

Dami ja mam taki trzeba go trochę porzezbic ale nie jest źle a efekt końcowy dobry. Spójrz w moim watku

Jest sens dawać 900 zł za taki wskaźnik? Taki ze średniej półki mi wystarczy chyba - ma robić robotę, nie musi się świecić pięknie, byle dawał w miarę dobry pomiar i się nie spier.... za miesiąc!

Taki np.

http://fmic.pl/auto-gauge-evo-gauge/42125-temperatura-wody-evo.html

No przecież. 250 ? lol

Pytam kogoś kto wie bo już montował, używa albo się zna a "chyba" to taka ryba.

Ceny widzę że są 100-200 to pewnie chińskie badziewie, później około 500zł środkowa półka (np. Pro G) a później to już okolice 1000zł. Zakładam więc że środkowa półka bedzie ok.

Ja mam Autogauge z fmic.pl i jestem zadowolony - mam już je ze 3 lata i np temp wody pokazuje dużo wcześniej niż oryginalny z zetki np jak rozwalił mi się wiatrak w chłodnicy pokazał awarie wcześniej niż oryginał wg którego mogłem zapylac dalej. Ktoś może powiedzieć ze to chińskie gówno ale ja zamowilem teraz 3 inne wskaźniki pod turbo i tez wziąłem z autogauge. Z mojego doświadczenia są ok