Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przesunięcie odciny VQ35DE do 7000.

Infiniti1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuję wyjazd swojego Nissanika w automacie na strojenie i podobno przesuwa się odcinę z 6500 do 7000 obrotów. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie? Warto to robić czy nie ryzykować i zostawić na 6500? Proszę o opinie tych, którzy mieli z tym do czynienia. Boję się trochę czy wszystko w silniku wytrzyma, bo autko zostawiam pewnie na dłuższy czas ;)

Nie wiem na ile można pozwolić sobie w de ja mam w revup przesunięta do 7150 dalej nie wiem co by na to powiedziały seryjne sprężyny zaworowe. Spytaj Coobcia on przesuwa te odcinki i ma doświadczenie

Ja mam DE, automat i przesuniętą odcinkę. Daje to tyle, że 100 osiągniesz na 2 biegu spokojnie, byl duzo razy krecony do odciny i żadnych niepokojacych oznak :)

Ja mam DE, automat i przesuniętą odcinkę. Daje to tyle, że 100 osiągniesz na 2 biegu spokojnie, byl duzo razy krecony do odciny i żadnych niepokojacych oznak :)

Hmm ja tez mam DE, tez automat bez przesunietej odcinki i na 2 biegu krece okolo 120.

Pytanie wiec czy u mnie jest cos nie tak (przeklamanie licznika czy cus innego) czy u kolegi??

A mam wersje USA 2004r (VQ35DE i co dziwne w dowodzie mam wbite 221 kw czyli 300 koni, a mowimy tu o DE).

• Like 1

Hmm ja tez mam DE, tez automat bez przesunietej odcinki i na 2 biegu krece okolo 120.

Pytanie wiec czy u mnie jest cos nie tak (przeklamanie licznika czy cus innego) czy u kolegi??

A mam wersje USA 2004r (VQ35DE i co dziwne w dowodzie mam wbite 221 kw czyli 300 koni, a mowimy tu o DE).

w piatek/sobota mogę nagrać filmik pokazać jak to u mnie wygląda na zegarach kiedy przytrzymam do odciny to sobie porównasz

Fabrczyna odcinka w DE to 6600 obr.min :)

Coobcio a jeśli w infiniti g35c MT revup obrotomierz kręci się w okolice 7400obr i na dwójce wyciąga wg gps i licznika jakeś 110 a na trójce prawie 160 i czwórce 195 to jest przesunięta odcinka tak wysoko czy jakiś inny dyfer?

Koła seryjne 19" ale opona ciut szersza na profilu 40 a za tym delikatnie wyższa, stąd prędkość gps=licznikowej.

Seria:

DE - 6600

RevUp - 7000

HR - 7500

To wiem, ale biorąc pod uwagę licznikowe 7400obr przy odcięciu i prędkość na dwójce 110 oraz trójce 160 to co z nim jest nie tak?

Opcja 1: obrotomierz zawyża a 110 na dwójce robi seria przy 7000 obr

Opcja 2: auto miało kiedyś remap, ale to raczej nierealne, chyba ze w stanach 10 lat temu, u Coobcia nie było mapowane więc kto to mógł robić jakieś 5 lat temu?

Opcja 3: auto miało wymianę mostu/przełozenia głownego ale to też mało prawdopodobne.

Edytowane przez alexvq35

Obrotomierz trochę przekłamuje, ja przy odcięciu 7500 dokręcałem do 7800, nie wiem co most ma mieć do obrotów silnika. :)

Nieprecyzyjnie się wyraziłem, już poprawiam. Pytam, czy moze być zamontowane dłuższe przełożenie główne lub dyfer (nie most), wskutek czego wydłużyły się prędkości na poszczególnych biegach, skoro seryjny motor nie-revup nie dokręca setki na dwójce przy 6600 obr to przy 7000 powinien mieć 6% więcej, czyli i tak mniej niż 110km/h, o którym wspominałem.