Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Klocki hamulcowe

Mark 23
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam zmienic klocki hamulcowe......i zastanawiam się na jakie.....może pomożecie

Jazda normalna 60 miasto 40 trasa ( nigdy tor )

dzięki za pomoc

pzdr

ok...dzięki za reco....

zatem albo ferodo albo hawk.....

z drugiej strony myślałem że do codziennej jazdy wystarczą TRW......ale posłucham Waszej rady

pzdr

miałem TRW w innym (słabszym) aucie i byłem zadowolony ale nie powiem Ci jak to w Z będzie wyglądało, możesz spróbować i najwyżej podmienisz jak nie będą dawały rady. Do spokojnej jazdy powinny jednak wystarczać

ok...dzięki za reco....

zatem albo ferodo albo hawk.....

z drugiej strony myślałem że do codziennej jazdy wystarczą TRW......ale posłucham Waszej rady

pzdr

Osobiście polecam Ci klocki ABS holenderskie są w cenie Chińczyków i nie potrzebujesz ferodo do miejskiej jazdy.

Ja mam na przodzie brembo i spoko aczkowliek nie mam porówniania z innym. :)

Z tyłu z kolei mam no name i czasem słychać popiskiwanie :(

Moze jakieś sportowe bo czym bardziej sportowe tym bardziej piszcza chyba, tutaj żartuje ofc.

Nie znam TRW niestety

ABS i Brembo są ok szczególnie biorąc pod uwagę cene: jak na jazdę miejska i autostradę do 150 nadają się super

Edytowane przez Cytrus

Teraz jeżdżę na Red Stuff'ach: hamują całkiem nieźle już od zimnych, potem trochę lepiej. Czasem popiskują, ale tylko nieznacznie. Pylą dość mocno. Jednak wrócę do Hawk HPS 5.0. Hamują lepiej, nie piszczą i prawie wogóle nie pylą.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Uzywal ktos z was klockow sportowych/wyscigowych okreslanych jako "nie na ulice", czyli ds3000 lub ds uno na przyklad?

Lub inne marki ale tez mocno sportowe.

Zastanawiam sie czy nie wymienic tych ds2500 na wlasnie takie i jak one sie beda zachowywac na drodze zwyklej? Czy na przyklad po wyjezdzie z garazu w ogole nie beda hamowac czy jak? Pewnie to przesada co niektorzy pisza ale nie mam doswiadczenia.

Ja użytkując 350z jako daily wrzuciłem klocki Textar (system Brembo). Używałem klocków tej marki w S8 D2, E46 330i i było ok, w S8 po 40 tyś. km zostało ich jeszcze około połowa. Nie piszczą, pylą umiarkowanie, o fading trzeba się mocno postarać na publicznej drodze. Ogólnie Textar zbiera dobre opinie w zakresie klocków, podobno mają jednak słabe tarcze.

Latałem na DS2500 i względem DS Performance nie czułem żadnej różnicy w sile hamowania, na zimno pracowały nieco gorzej od DSów największa ich wado to że schodziły w oczach.

DS3000 kolega miał w BMW po przesiadce z 2500 i mówił że różnica jest kolosalna w sile hamowania ale one już wymagały rozgrzewania, na zimno hamowały powiedzmy jak fabryka a po rozgrzaniu dopiero był ogień.