Gość danieloss Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam Jestem nowy więc nie bijcie jeżeli był już poruszany ten temat, bądź wskażcie mi do niego drogę :arrow: !!!! Mam problem z klimą po jej uruchomieniu słychać terkot który z czasem ustaje i ponownie pojawia sie za jakis czas, najbardziej słychać go przy właczeniu oraz podczas postoju bezpośrednio po zatrzymaniu się czy wiecie co to jest :? ??? Mam jeszcze gwarancje co z tym zrobic ??? w aso twierdza ze tak mam byc wszystko jest ok !!!! :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gonz01 Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 To prawda "terkot" czasami jest ale u mnie bardzo krotko (max 15 sek.) i tylko przy wlaczaniu klimy. Jezeli powtarza ci sie notorycznie juz podczas jazdy to cos jest nie tak. Poweidz im, ze ma nie terkotac i tyle, niech ci nie wmawiaja ze tak powinno byc. Sprawdz ewentualnie naciag paska od klimy, na lewej scianie silnika, mi kiedys spadl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 WitamJestem nowy więc nie bijcie jeżeli był już poruszany ten temat, bądź wskażcie mi do niego drogę :arrow: !!!! Mam problem z klimą po jej uruchomieniu słychać terkot który z czasem ustaje i ponownie pojawia sie za jakis czas, najbardziej słychać go przy właczeniu oraz podczas postoju bezpośrednio po zatrzymaniu się czy wiecie co to jest :? ??? Mam jeszcze gwarancje co z tym zrobic ??? w aso twierdza ze tak mam byc wszystko jest ok !!!! :cry: Zapomniał bym dodać terkot ustaje po chwili i po jakim czasie zanowu najcześciej można to zaobserwować bezposrednio po zatrzymaniu samochodu np. na swiatłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 A samochód masz nowy z salonu czy kupiłeć używany :?: Jeśli używany yo może poprzedni właściciel miał jakąć stłuczkę lub coś poważniejszego i nie wymienił wszystkich uszkodzonych części. Chodzi mi głównie o uszkodzoną chłodnicę klimy i skukający o nią wiatrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 A samochód masz nowy z salonu czy kupiłeć używany :?: Jeśli używany yo może poprzedni właściciel miał jakąć stłuczkę lub coś poważniejszego i nie wymienił wszystkich uszkodzonych części. Chodzi mi głównie o uszkodzoną chłodnicę klimy i skukający o nią wiatrak. Sprawa wygląda następujaco : wiatraki są luźne to fakt i w dodatku mam wrażenie że to one ale czy to możliwe ??? byłem na kanale odpalajac klime i trzymajac za sprężarkę nic nie wskazuje że to ona !!! czyli wina wiatraków ???? samochód kupiony od pierwszego właściciela jeszcze na gwarancji. miał coś robione wymieniany zderzak !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Chłodnica klimy w naszych nissanach jest bardzo delikatna. Wystarczy drobna stłuczka i już nadaje się ona do wymiany. Obstawiam delikatnie skrzywioną chłodnicę i stukajacym o nią wiatrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Chłodnica klimy w naszych nissanach jest bardzo delikatna. Wystarczy drobna stłuczka i już nadaje się ona do wymiany. Obstawiam delikatnie skrzywioną chłodnicę i stukajacym o nią wiatrak. ale gdyby to wiatrak stukal o chlodnice to stukal by non stop bo wentyle przy pracujacej klimie chodza non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 ja mam N16 nufke z salonu i tez zdarzylo mi sie uslyszec taki specyficzny terkot tylko wtedy kiedy klima chodzi a auto stoi. Po lekkim podniesieniu obrotow pedalem gazu, terkot momentalnie ustaje. Nie przejalem sie tym specjalnie bo teraz nie uzuwam klimy to nic nie terkocze Wydaje mi sie ze to nic powaznego, zwlaszcza ze po krotkim czasie, te odglosy calkowicie znikaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 dokładnie mam takie same objawy ale mnie to wku......... bardzo. jak to usunąć i czy sie da ??? to forum jest lepsze niż ASO i płacić nie trzeba :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Chłodnica klimy w naszych nissanach jest bardzo delikatna. Wystarczy drobna stłuczka i już nadaje się ona do wymiany. Obstawiam delikatnie skrzywioną chłodnicę i stukajacym o nią wiatrak. ale gdyby to wiatrak stukal o chlodnice to stukal by non stop bo wentyle przy pracujacej klimie chodza non stop. No i tu się nie zgodzę. Sam widziałem taka almerkę po delikatnym stuknięciu w tył poprzedzajacego samochodu. Pękł przedni zderzak i oparł się o chłodnicę klimy. Uległa ona zgięciu i wiatrak stukał dopiero jak wyłączono silnik i powoli zwalniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Byłem na kanale nasłuchiwałem i na zewnątrz NIC. Natomiast w srodku jest coraz gorzej :evil: i głosniej. sprężarka według mnie jest ok. wiatraki sa głośne jest to niemozliwe że aż tak je w środku słychać. Może paski ??? nieraz wraz ze wzrostewm obrotów terkot rośnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Byłem na kanale nasłuchiwałem i na zewnątrz NIC. Natomiast w srodku jest coraz gorzej :evil: i głosniej. sprężarka według mnie jest ok. wiatraki sa głośne jest to niemozliwe że aż tak je w środku słychać. Może paski ??? nieraz wraz ze wzrostewm obrotów terkot rośnie !!! ten stukot wystepuje tylko gdy chodzi sprezarka klimy? kiedys mialem taki terkot gdy maly kamien wpadl w kolo pasowe i wciol sie w te rowki od paska klinowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Byłem na kanale nasłuchiwałem i na zewnątrz NIC. Natomiast w srodku jest coraz gorzej :evil: i głosniej. sprężarka według mnie jest ok. wiatraki sa głośne jest to niemozliwe że aż tak je w środku słychać. Może paski ??? nieraz wraz ze wzrostewm obrotów terkot rośnie !!! rzeczywiscie u mnie tez w ogole nie slychac tego terkotu na zewnatrz tylko w srodku. Przyczyna napewno jest banalna i zapewne dlatego trudna do zlokalizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 ten terkot wystepuje tylko kiedy włączona jest sprężara klimy. Po wyłączeniu klimy jest cicho. więc co to jest ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert K. Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie wiem, jak Ci terkocze, ale u mnie w Almerze tez, jakby czasami sprezarka klimy terkotala, chyba one tak maja. Chlodzi dobrze. W Mercu sprezarka pracuje normalnie. Wymienialem filtr kabinowy po 40.000 km (slownie czterdziesci tysiecy i nie bijcie mnie ), byl straaasznie brudny i od razu wentylator odzyl, teraz na 2 biegu chodzi prawie jak kiedys na 4 !!! Ale ja nie otym, tylko, ze podczas wymiany pekl jeden z zaczepow tej kalpy co trzyma filtr, ile to moze kosztowac, nota bene plastik z jakiej jest zrobiona ta klapka nie jest wogole sprezysty tylko umie pekac (robilem to delikatnie, ktos na forum pisal, ze moze peknac i mnie jeden zaczep pekl ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Może ma ktoś schemat klimatyzacji oraz wentylacji Almera 2002/03 N16FL :wink: biore sprawy w swoje ręce :!: :idea: :twisted: !!! Ewentualnie dobry zakład od klimatyzacji z okolic Szczecina !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 CZY gwarancja obejmuje - wszelkiego rodzaju nieszczelności, ubywanie czynnika chłodzącego ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 nie jestem pewnien bo nie mam przed nosem warunkoow gwarancji ale wydaje mi sie ze tak, jezeli wycieki i uszkodzenia nie nastpily w wyniku nieprawidlowej eksploatacji czy napraw poza aso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danieloss Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 NO wkońcu wymienili mi sprężarkę klimy :oops: i jest o wiele ciszej aczkolwiek nie jest tak cicho jak u konkurencji :wink: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi