Chaber Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam! Wczoraj zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka sygnalizująca usterkę silnika. Przy okazji jeszcze przez ok 1,5km świeciły się dwie kontrolki od ESP i systemu SLIP, ale te szybko znikły. Dzisiaj byłem na komputerze i pokazał się komunikat P2138 z opisem błąd korelacji przepustnicy lub podobnie. Wczytałem w internecie, że to jakieś problemy z czujnikiem położenia pedału przyspieszenia oznaczanym symbolem APP. Błąd wykasowano i obecnie nie jest on sygnalizowany. Czy ktoś miał podobne problemy? Jak sobie z tym poradziliście? Pozdrawiam Chaber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Sprawdź czy wtyczka przy pedale jest dobrze wpięta. Przy wymianie filtra kabinowego niektórzy odkręcają pedał przyspieszenia i może masz luz na wtyczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieetreek Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Witam! Miałem podobny problem po czasie skończyło się na wymianie przepustnicy na używkę i niestety konieczna była adaptacja w ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaber Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Witam! Skąd miałeś używkę? Jaki był koszt? Pytałeś ile kosztuje nowa? W tej chwili błąd jest skasowany. Ciekawe jak długo będzie ok. W wakacje wyjeżdżam samochodem do ciepłych krajów. Czy przed wyjazdem coś z moim problemem robić? Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieetreek Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 U mnie niestety po pół roku problem powrócił znowu błąd ponowna adaptacja i tylko trzy dni spokoju i znowu błąd, oststnio usłyszałem ze powodem wypadania przepustnicy jak to powiedzieli w serwisie może być przebicie na którejś cewce zapłonowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 P2135 - problem z przepustnicą P2138 - problem z pedałem przyspieszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.