slusser Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Drodzy forumowicze, Zgłaszam się do Was z takim oto problemem, mianowicie od jakiegoś czasu w mojej Almerze spod maski dochodzą metaliczne postukiwania. Rzecz się dzieje po nocnym postoju i przez pierwsze 5 min pracy na zimnym silniku. Byłem już u 2 mechaników i żaden nie wie co to może być. Dodam, że auto jest świeżo po wymianie oleju - postukiwania miały miejsce zarówno przed wymianą oleju jak i po. Aktualny przebieg to 173 000, rozrząd nie był jeszcze ruszany. Silnik to 1.5 benzyna+LPG 98KM 2004 r. Dla zainteresowanych odsyłam do filmu : https://www.youtube.com/watch?v=VkAQCBXFgmg Będę wdzięczny za każdą pomoc Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Dużego wyboru nie ma, panewka lub sworzeń tłoka, ale skoro stuka na jałowym, a nie stuka na wyższych bez obciążenia, to na 90% panewka. Sworzeń słychać przy hamowaniu silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusser Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Właśnie rzecz w tym że autko puka tylko na biegu, w momencie w którym nie pukało to były wysokie obroty na jałowym biegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Jałowy to ok 700 obr/min. Kontrolka oleju ci nie mruga na jałowym? To na 90% panewka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusser Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dziś sprawdzałem jeszcze raz autko i kontrolka nie migała oraz auto nie stukało, ciężko stwierdzić co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zatarty sworzeń stuka cały czas, więc też obstawiam panewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusser Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dziś oddaję auto do mechanika który zajmuję się tylko japońskimi autami, zobaczymy co powie. W każdym bądź razie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dziś oddaję auto do mechanika który zajmuję się tylko japońskimi autami, zobaczymy co powie. W każdym bądź razie dzięki za pomoc. Japońskiego w tym aucie to jest nie wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.