Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Szybkie pytanie o przyśpieszenie i obroty

vetox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam jedno szybkie pytanie - od jakich obrotów wasze "Ale" zaczynają się zbierać ?
U mnie jest tragedia i poniżej 2500 obrotów auto w ogóle nie przyśpiesza, tylko mozolnie nabiera prędkości z wolno rosnącymi obrotami, dopiero potem (po 2500) zaczyna przyśpieszać, więc jeśli wyprzedzam to tylko na dwójce...

Pozdrawiam i dziękuję za informacje. :)

Jeśli mowa o benzynie to normalne, ten silnik jest za słaby do tej masy, do tego jakiekolwiek logiczne parametry osiaga w drugiej połowie obrotomierza. Wystarczy zerknąć na dane mocy i momentu.

Jeśli mowa o benzynie to normalne, ten silnik jest za słaby do tej masy, do tego jakiekolwiek logiczne parametry osiaga w drugiej połowie obrotomierza. Wystarczy zerknąć na dane mocy i momentu.

O kurczę czyli serio aż taka słaba jest?  :thumbsdown:

Czyli co, mam ją katować do 7k przy przyśpieszaniu :D?

I jakie obroty będą dla niej "zdrowe" jeśli chodzi o ogólną jazdę no i o to przyśpieszanie  ?  

Pomijając ze dla każdego silnika zdrowo jest czasami pojeździć na wysokich obrotach, to tu masz odcięcie przy ok. 6500 wiec o 7000obr. nie ma mowy.

90KM przy masie ~1300kg i do tego silnik z maksymalnymi parametrami w totalnie nieużytecznym zakresie obrotów - to nie może być dobre połączenie.

"Zdrowych" obrotów tez nie ma, przy tak małej misie i kuriozalnej ilości oleju w układzie niezależnie od stylu jazdy polecą pierścienie i uszczelniacze a prędzej czy później też rozrząd.

Pomijając ze dla każdego silnika zdrowo jest czasami pojeździć na wysokich obrotach, to tu masz odcięcie przy ok. 6500 wiec o 7000obr. nie ma mowy.

90KM przy masie ~1300kg i do tego silnik z maksymalnymi parametrami w totalnie nieużytecznym zakresie obrotów - to nie może być dobre połączenie.

"Zdrowych" obrotów tez nie ma, przy tak małej misie i kuriozalnej ilości oleju w układzie niezależnie od stylu jazdy polecą pierścienie i uszczelniacze a prędzej czy później też rozrząd.

Czyli serio aż taka tragedia z tym silnikiem :>?

Bo stety albo niestety auto kupiłem od członka rodziny, który mówił, że auto dawniej miało nieporównywalnie większą moc, a teraz ledwo jeździ..

I jeszcze jedna kwestia - komputer pokazał błąd "P0011 - Regulacja położenia wałka rozrządu po stronie dolotu - za mocno wyprzedzony(Bank 1)."

Może przez niego auto jest jeszcze bardziej przymulone ?

Zmierz orientacyjne przyspieszenie do 100km/h, moze faktycznie masz cos nie teges

Czyli serio aż taka tragedia z tym silnikiem :>?

Bo stety albo niestety auto kupiłem od członka rodziny, który mówił, że auto dawniej miało nieporównywalnie większą moc, a teraz ledwo jeździ..

I jeszcze jedna kwestia - komputer pokazał błąd "P0011 - Regulacja położenia wałka rozrządu po stronie dolotu - za mocno wyprzedzony(Bank 1)."

Może przez niego auto jest jeszcze bardziej przymulone ?

Prawdopodobnie tak, z tym, że ten błąd to prawdopodobnie efekt wyciągniętego łańcucha. Te samochody sątak wyliczone, że zaczynają się sypać przy ok. 130000km rzeczywistego przebiegu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...