sanfran Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Kilka miesięcy temu miałem na weekend nissana na baterie. Tutaj jest opis: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=3289001&highlight= Na razie na podjeździe stoją mi dwa "zielone" samochody: Do auta dostaje się zasilacz sieciowy, tu z konieczności umieszczony w terenówce aby przedłużacz nie był narażony na wodę: To białe z tyłu to wtyczka ładowania, którą się wkłada do prawego portu: Kiedy samochód się ładuje taką wartość mi zarejestrował miernik: Do tego samego portu wpina się kabel podłączany do stacji ładowania na parkingu: Ten po lewej to standard ładowania napięciem stałym. Kiedy auto jest naładowane to trzy niebieskie kontrolki się świecą: Wrażenia z jazdy. Pierwsze odczucie jest niesamowite: samochód rusza bez pomruku silnika oraz bez żadnych drgań. Przy jeździe ok 50-60 km/h wrażenie to zanika - szum jazdy jest porównywalny do jazdy zwykłym samochodem. Po kilku chwilach jazda zaczyna przypominać jazdę zwykłym automatem. Biegi podobne jak w automacie: P-R-N-D. Jest nawet zaimplementowany efekt "pełzania" przy puszczeniu hamulca. Samochód ma opcję ECO. Jest to symulacja hamowania silnikiem - wtedy następuje odzysk energii. Po wyłączeniu tej opcji samochód ma wybieg jak na "luzie', odzyskiwanie energii następuje przy naciśnięciu na hamulec. Auto ma duże przyśpieszenie - 80 kW silnika robi swoje. Egzemplarz testowy ma baterie o pojemności 30 kWh. Jeśli macie pytania lub mam zamieścić zdjęcia to proszę pisać, auto muszę zwrócić jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 kilka dni temu ogladalem 'Zakup kontrolowany' w TVN Turbo, sposrod przedstawionych 4 aut z napedem alternatywnym, bohaterka programu wybrala wlasnie Nissana Leaf, do transakcji nie doszlo, postanowila 'doskladac' na nowy http://www.tvnturbo.pl/aktualnosci,1850,n/propozycje-dla-julii-oryginalna-hybryda-do-90-tysiecy,186674.html pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubraczek Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ostatnio miałem okazję pojeździć przez kilka dni Leafem. Gdyby ktoś miał jakieś pytania to spróbuje podpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ert Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 czołem, jaki ma to faktyczny zasięg w Warszawie? Jeździłeś w czasie szczytu porannego? Napisz coś też o ładowaniu. pozdrawiam, dzięki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artlion Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Cześć, Ja kupiłem dzisiaj. Za kilka dni pewnie mogę odpowiadać na pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 no i się stało kupiłem Leafa i będzie się działo... nauka obsługi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Szerokości .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.