mlodyyy Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć, jakiś czas temu w mojej p12 zaczęła świecić kontrolka check engine, przed wymianą pompy wody, znajomy mechanik mówił że to błąd i nie miał czasu podpinać pod komputer i usunąć błędu jakoś się tym nie przejmowałem, ostatnio czytałem jak usuwać bledy recznie, udalo się usunąć, lecz dzisiaj problem powrócił.... Od nowa się świeci i tym razem nie da się w ten sposób tak sprawy załatwić, tak smao wytłumaczy mi ktoś w liście błędów z check engine co oznaczają liczby? Moja primera "miga" kontrolką 10,3,9,10 i tka w kółko, jak poaptrzyłem na kody błędów to troche mi to zamieszało w głoowie, pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 błąd p0390 - "10" oznacza 0 - błąd czujnika położenia wałka rozrządu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 zanim wymienisz zamień miejscami z czujnikiem wału, bo może to kwestia rozrządu nie czujnika i warto go przezyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyyy Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Gdzie znajduje się ten czujnik? ale gdy podmienie pod czujnik wału to kontrolka już nie będzie świecić o wał tym razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jak podmienisz to zobaczysz czy to wina czujnika czy rozrządu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyyy Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 czyli mam je zamienić miejscami ta ? i po tym kontrolka ma zgasnąć? jak nie gaśnie to rozrząd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraz44 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 czy są jakieś obojawy przy eksploatacji? Masz tylko PB czy z gazem>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyyy Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 z gazem, wina czujnika, wymieniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.