Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Lampy przednie Black Xenon

green1985

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z parującą lampą przednią, była klejona u poprzedniego właściciela (straszna sztukateria), teraz na moje zlecenie raz + poprawka, ale najwidoczniej trudno z tego jeszcze coś wyrzeźbić, bo problem powraca. 

Jako że używka, która również może parować to ok. 1000 zł, to zastanawiam się nad zakupem nowych nieoryginalnych czarnych, takich jak np tu: http://allegro.pl/nissan-350z-03-05-reflektory-daylight-black-xenon-i6528098772.html

Ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi lampami? Wiem, że są bez homologacji, ale jak świecą? Normalnie czy tylko oślepiają innych? No i jak z trwałością - pękają, rozszczelniają się czy raczej ok?

Na forach amerykadżańskich widzialem tylko 2 opinie. Jedna, ze zaparowaly, druga ze szybko zmatowialy.

Tez chce je wziac do drugiego auta, ale maja byc dostepne za tydzien dopiero.

Miałem kiedyś lampy tego producenta w innym samochodzie, nigdy więcej :)

Parują, nie święcą - tragedia. :)

W dniu 4.05.2017 o 23:19, xpl1337 napisał:

Parowac to moga nawet nowe oryginaly.

Ohoh wiadomo, może to nawet meteor spaść ale prawda jest taka że zapasuje Ci może jeden na 100 albo i 200 ori oem a jak masz Depo to masz farta jak Ci nie będzie parował i co byś nie pisał i nie myślał i nie widział to tak jest ;)

Coś tak podejrzewałem, że cuda nie istnieją i lampy za 1600 zł nie będą wiele warte. W komentarzach pod pierwszym filmikiem wyczytałem, że trzeba jeszcze dokupić jakiś przekaźnik/regulator (nie znam się na elektryce), o ile dobrze zrozumiałem, to wywala błąd żarówki, zapewne przez LEDy.

Lampy ładne, ale będę jednak musiał zaryzykować z używką. Dziękuję za odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...