andmich Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Witam. Czy jest jakieś sposób na wyłączenie sygnalizacji dźwiękowej niezapiętych pasów. Nie chodzi mi o wypinanie kostek. Edytowane 6 Maja 2017 przez andmich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Nissan chyba nie przewidział takiej opcji zdaje się. Pozostaje odpięcie sygnału albo polubienie tegoż, ktoś tu na forum podawał nawet ile razy ten sygnał się odzywa nim się wyłączy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Koszt 7,50zł i już nie ma dzwięku http://allegro.pl/zaslepka-do-pasow-bezpieczenstwa-jazda-bez-dzwieku-i6675232904.html Edytowane 8 Maja 2017 przez YATES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Jest to jakieś rozwiązanie, ale pamiętać trzeba że sygnał zmuszał kolegę, choćby dla świętego spokoju, do zapięcia pasów a takie rozwiązanie wyłączy jego podświadomość, ba nawet i świadomość po jakimś czasie chyba że takowe trzeba zapiąć. Aczkolwiek nie wiem jak i kiedy ten sygnał mu przeszkadzał, więc sory za rozpisywanie się nad bezpieczeństwem jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 W niektórych samochodach buzer wyłącza się po1min,po 3...albo wogóle...wytrzymaj brzęczyk i sprawdź u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Koszt 7,50zł i już nie ma dzwięku http://allegro.pl/zaslepka-do-pasow-bezpieczenstwa-jazda-bez-dzwieku-i6675232904.html Zastanawiam się jaki może być powód braku chęci zapinania pasów? Trzeba pamiętać, że taka "zaślepka" oszuka system ale spowoduje zadziałanie poduszki powietrznej przy kolizji a to bez zapiętych pasów jest chyba bardziej niebezpieczne niż brak "wystrzału" poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Zastanawiam się jaki może być powód braku chęci zapinania pasów? W myśl zasady, że każdy jest kowalem szczęścia swego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckiX360 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Zastanawiam się jaki może być powód braku chęci zapinania pasów? Siadasz do auta,zapinasz pasy ,odpalasz i jedziesz.Normalna logika. Czasami po prostu lenistwo bierze gore ,tak sadze Wypad na szybkie zakupy do najblizszego sklepu ( w moim przypadku jakies 400m ) Nie potrzeba zadnych kostek czy innych bajerow .Wystarczy to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Owszem tylko w tym przypadku wkładasz zaślepkę i by potem zapiąć pasy musisz wypiąć ową zaślepkę odłożyć na bok i zapiąć pasy a w przypadku http://allegro.pl/zaslepka-do-pasow-bezpieczenstwa-jazda-bez-dzwieku-i6675232904.html, tego ustrojstwa wpinasz i nie musisz wypinać by, jak Ci się zachce lub zmusi Cię konieczność, zapiąć pasy a sygnału w przypadku gdy ich nie zapniesz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckiX360 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 TYYY dobra koncepcja Wczesniej nie moglo mi otworzyc tego linku z allegro .? Tak jak mowisz : Wpinasz ustrojstwo raz ,a potem tylko pas dopinasz jesli musisz. Co nie zmienia faktu ,ze za brak pasow mozna spory mandat wyłapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dokładnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Owszem tylko w tym przypadku wkładasz zaślepkę i by potem zapiąć pasy musisz wypiąć ową zaślepkę odłożyć na bok i zapiąć pasy a w przypadku http://allegro.pl/zaslepka-do-pasow-bezpieczenstwa-jazda-bez-dzwieku-i6675232904.html, tego ustrojstwa wpinasz i nie musisz wypinać by, jak Ci się zachce lub zmusi Cię konieczność, zapiąć pasy a sygnału w przypadku gdy ich nie zapniesz nie ma. Jak więc rozumieć ten zapis "zaślepka nie jest przejściówką do pasów! Nie można w nią wpiąć pasów bezpieczeństwa. Służy tylko do wyłączania dźwięku." Edytowane 15 Maja 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak więc rozumieć ten zapis "zaślepka nie jest przejściówką do pasów! Nie można w nią wpiąć pasów bezpieczeństwa. Służy tylko do wyłączania dźwięku." Zonk...!! Masz całkowitą rację, zasugerowałem się pismem obrazkowym bardziej nie doczytując opisu a wygląda tak obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Spokojnie, na alle... pod hasłem adapter / przejściówka, gdzie można wpiąć normalnie pas bezpieczeństwa, jest tego skolko ugodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hinek Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Dziś jechałem polną drogą parę kilometrów z niezapiętym pasem. Po pewnym czasie buzerek wyłączył się. Ku mojemu zdziwieniu zdezaktywował się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Juz na stałe czy na czas dojazdu?Przestaje sie drzeć po Ok 3 minutach. Tylko ja jak jadę bez pasów to czegoś mi brakuje tak jakbym nie miał zegarka na ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Nie chce szczelac ale chyba juz to bylo na tym forum tak mi sie wydaje ze jest kombinacja ze trzeba w okreslonym czasie zapiac i odpiac pas kilka razy aby nie piszczaly tylko nie rozumie po co ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Pasy wymyślono dla bezpieczeństwa, a w dobie poduszek czołowych pas zabezpiecza przd urwaniem głowy. Można to zdaję się wyłączyć programowo w BCM przez Consulta.... z tego co pamięta to się da... ale trzeba by było F15 podłączyć i sprawdzić na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Witam. Podepnę się pod temat pasów. Ja przy swoim żuku mam taki objaw, że do tej pory było wszystko dobrze, czyli słychać było brzęczek a po zapięciu pasów i przejechaniu jakiegoś odcinka drogi wyłączał się brzęczek.Ale od jakiegoś czasu w ogóle go nie słychać, nie wiem co się porobiło, nic nie było grzebane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi