Radar Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Mam takie pytanie jak ruszacie pod górę wzniesienie bądź inna krzywiznę i macie wrzucony "bieg" D czy wasze auto stoi do póki nie ruszycie czy ma tendencję do "staczania" się w dół?? Pytam bo automat ładnie włącza biegi te do przodu jak i ten do tyłu... Nie szarpie... Jak jest u was?? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 nie bardzo rozumiem coś nadrukował ?, może po angielsku ? "macie wrzucony "bieg" D czy wasze auto stoi do póki nie ruszycie czy ma tendencję do "staczania" się w dół?? - słuchaj póki nie ruszę , czyli mam hamulec, to auto zawsze stoi, bo jest na hamulcu i nie idzie w dół załóżmy jednak, że włączmy "D" , puszczamy hamulec i nigdy się nie spotkałem z tym, że automat na D cię cofał nawet na górce, owszem zdarza się natomiast tak, że mimo że mamy na D bez gazu to opory na górce są takie, że stoi w miejscu, czasami byłem na stromym slipie, ciężka łódka, wrzucałem D i tak się nie cofał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Ale ogólnie wiadomo co autor miał na myśli..... Właśnie chodzi o moment puszczenia hamulca... Mi auto się cofa zanim dodam gazu. Teraz 2 pytanie czy sama wymiana oleju w skrzyni pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Mi na wzniesieniu, na włączonym biegu i puszczonym hamulcu, auto stoi nieruchomo. Cofanie się auta po puszczeniu hamulca na wzniesieniu będzie , kiedy pochylenie będzie znaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 No właśnie teraz trzeba ustalić ile to jest znaczne nachylenie Czy to jest znaczne nachylenie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manchi Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Nie. Patrzac na zdjecie tyle powinien wytrzymać. U mnie trzyma, a po 3-4sec lekko popuszcza i znowu łapie. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.