Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ciśnienie oleju Note - pilnie potrzeba pomocy

Gość esok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jestem posiadaczem nissana note 2006r 1,6 16v 88km z zmienną faza rozrzadu

Mam problem z ciśnieniem oleju A mianowicie po podłączeniu manometru wskazywał zero oczywiście kontrolka cisnienia się święci.

Po rozebraniu obudowy rozrządu i zdemontowania pompy znalazłam tape (zaslepka) aluminiowa która powinna być w bloku i ona wyleciała i podejrzewam że olej sobie krążył bezcisnieniowo. Moje pytanie co to za tapa i jakie ma spełniać zadanie może to był jakiś zaworek, strasznie luźno wchodzi do przeznaczonego otworu może ja wkleić proszę o opinię może ktoś się już zetknol z takim problemem.

Dolanczam fotki

Fotki do postu

post-105696-0-00548100-1494830520_thumb.jpg

post-105696-0-96881600-1494830561_thumb.jpg

post-105696-0-61718300-1494830595_thumb.jpg

Ta zaślepka musi byc powtórnie osadzona,prawdopodobnie na klej (tak jest w niektórych silnikach Renault) Niepokoi mnie fakt że wypadła,albo sama od siebie,pół biedy,albo wypchnął ją wzrost ciśnienia w układzie,a to już nie jest dobrze.Na trzecim zdjęciu wyraźnie widać jakiś wiór po prawej stronie ! Czy to jest pozostałość po jakimś remoncie,czy jest przyczepiony na stałe? Tego raczej w silniku nie powinno być!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...