Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] 2,2 Di falują obroty, gaśnie

dragon7820
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie . Chciałbym zapytać co może być z moim autem mianowicie po nagrzaniu obroty faluja i traci moc często auto gaśnie , proszę o pomoc

Edytowane przez Thunder
Tytuł edytowany.

Nie dostaje paliwa. Do sprawdzenia cały układ paliwowy od zbiornika paliwa do pompy paliwa w pompie wtryskowej. Jak problem występuje tylko na biegu jałowym, a na wyższych obrotach chodzi dobrze, to prawdopodobnie zużyła się pompa zasysająca paliwo.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Witaj dziękuję za odpowiedź problem występuje cały czas po rozgrzaniu nie ważne czy luz czy bieg . A powiesz jak sprawdzić?

Najlepiej, a w zasadzie tylko na stole probierczym w serwisie. Musisz najpierw wykluczyć problemy z zasilaniem. Spróbuj zasilić pompę wtryskową wężem bezpośrednio ze "słoika".

Jak zachowuje się samochód np na 3 biegu z gazem wciśniętym np na 10% i jak z gazem w podłodze? Obroty 2-3 tys.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Słuchaj to jest stary 2.2di więc jak zrobić ten sposób na słoik? Jak dostaje delikatnie gazu to jest ok a jak do końca to ma mola ale to nie zawsze , mówimy na ciepłym bo na zimnym chodzi idealnie . A powiedz może to być filtr paliwa?

Wysłane z mojego D2203 przy użyciu Tapatalka

ten twoj stary di i tak jest dci primera nie miala pomp wtryskowych tylko common rail od wersji 138km głowna roznica to wieksze turbo i intercooler wiem bo miałem alme 2.2di i primere 2.2 126km

filtr zawsze mozna wymienić 

No to coś nie halo bo na pewno nie mam listwy common rail:-P

tak wyglada silnik 2.2 dci 126km jak masz te wtyczki do wtryskow to masz dci 

post-46256-0-31643700-1495292978_thumb.jpg

można zacząć od wymiany filtra paliwa, póżniej czujnik położenia wału, czujnik temperatury, czujnik wysokiego ciśnienia w pompie wysokiego ciśnienia "czasem wystarczy w niej uszczelki powymieniać" sprawdź czy nigdzie nie poca sie przewody wysokociśnieniowe, czy pompa w baku daje rade,

ogolnie najlepiej pod kompa sie podpiąć 

Próbowałem mam kabel obd2 i lipa

Wiesz co po wymianie pompy vakum zaczęła się pocic od dołu czy może być to? Tylko hamulec jest moralny

zostaje jakis komputer ale u mechanika 

co do pocenia te pewnie zle poskładali oring od magistrali olejowej troche sylikonu bedzie git poczytaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82559-vacum-pompa-lancuch-napinacz-w-22-dci/page-3

a czy te falowanie nie jest po wymianie pompy vacum?

Wiesz co to zaczęło się gdy niby mechanik wymienił mi paski i rolki i powiem ci coś ciekawego jak nagrzał się i nie były włączone światła chodził idealnie po włączeniu świateł falowanie od razu

Jak masz problem z masą, to auto po wlączeniu swiateł moze byc slabsze... Sprobuj np odpalic i wlaczyc tylko swiatla awaryjne i sprawdz czy w chwili ich swiecenia zmienia sie praca silnika. A tak w ogole to falowac tez moze jesli masz problem z przyplywomierzem.

Witaj masę robiłem druga i dalej to samo:-( dodam że auto gaśnie podczas jazdy i w ogóle traci moc

• 3 miesiące temu...

Witam. mam problem ze swoim nissanem. podczas jazdy gasnie mi silnik. byłem juz na kilku warsztatach i rozkładaja rece. może ktoś z Was mial podobny problem i znalazł rozwiązanie. Pozdrawiam