knaven Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dzień dobry. Ponieważ jestem laikiem w kwestii motoryzacyjnej chciałbym zapytać specjalistów o to jakie proponują świece zapłonowe i filtr oleju [zmieniam olej i wyczytałem, że odrazu należy zmienić filtr] ? Na forum była poruszana kwestia świec do LPG albo dCi. A mnie ciekawią świece do Benzyny 2.0 141 koni. Nissan J10 2009 rok. Napęd 4x4. No i filtr oleju oczywiście. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 świece normalne, filtr wg uznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dzień dobry. Ponieważ jestem laikiem w kwestii motoryzacyjnej chciałbym zapytać specjalistów o to jakie proponują świece zapłonowe i filtr oleju [zmieniam olej i wyczytałem, że odrazu należy zmienić filtr] ? Na forum była poruszana kwestia świec do LPG albo dCi. A mnie ciekawią świece do Benzyny 2.0 141 koni. Nissan J10 2009 rok. Napęd 4x4. No i filtr oleju oczywiście. Pozdrawiam. Filtry oleju do wyboru Knecht OC 195, Purflux LS892, Bosch F026407001, Filtron OP595, Mann W67/1. Co do świec to na Allegro jest tego pełno. Wszystko zależy od zasobności portfela https://allegro.pl/kategoria/swiece-zaplonowe-50759?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1&string=qashqai&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-aut-1-5-0511 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafni Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Pierwotnie Nissan miał umowę z DENSO i stosował świece irydowe tej firmy (do wyszukania na stronie DENSO). W ramach redukcji kosztów zdecydowano się na umowę z NGK i świece irydowe tej marki. Ja mam Kaszę z 2009 i miałem w oryginale DENSO i tego się trzymam jak na razie (np. rodzina DENSO IRIDIUM TOUGH - koszt ok 60-70zł/gar lub mocniejsze 90-110zł/gar). Na DENSO IRIDIUM TOUGH latałem na LPG (ostatnie 50kkm) ale chyba muszę zmienić bo mam lekkie popiardywanie (LPG, nie Pb) w wydech przy schodzeniu z obrotami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.