007Kamil Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam. Potrzebowalbym pomocy w sprawie obslugi dzialania badz rozkodowania zmieniarki cd do nissan x trail t 30. Zmieniarka ma prad. Wydaje przerywany sygnal dzwiekowy. Migaja diody. Jednak na radiu jest komunikat "NO MAG". Nie mozna wlozyc plyty do srodka. Pytanie co z tym fantem dalej mozna zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fantom4 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Witam, Jestem tu nowy ale mam dokładnie ten sam problem. Oryginalna zmieniarka chyba się uszkodziła: nie przyjmuje płyt i wyświetla "CD ERROR". Druga i trzecia zmieniarka zakupione jako używane ale mają dokładnie ten sam objaw jak u 007Kamil: po podłączeniu wszystkie gniazda 1-6 mrugają na pomarańczowo i jednocześnie piszczą. Tak jakby brak sparowania z radiem ? Jednak w tej oryginalnej mimo komunikatu cd error po podłączeniu kostki kontrolki migną 2-3 razy na pomarańczowo i gasną. Czy ktoś z doświadczonych forumowiczów jest w stanie cokolwiek pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Radia w x-trailach są przypisane do VINu pojazdu i w innym nie ruszą więc może ze zmieniarkami jest tak samo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solar21 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Witam, Jestem tu nowy ale mam dokładnie ten sam problem. Oryginalna zmieniarka chyba się uszkodziła: nie przyjmuje płyt i wyświetla "CD ERROR". Druga i trzecia zmieniarka zakupione jako używane ale mają dokładnie ten sam objaw jak u 007Kamil: po podłączeniu wszystkie gniazda 1-6 mrugają na pomarańczowo i jednocześnie piszczą. Tak jakby brak sparowania z radiem ? Jednak w tej oryginalnej mimo komunikatu cd error po podłączeniu kostki kontrolki migną 2-3 razy na pomarańczowo i gasną. Czy ktoś z doświadczonych forumowiczów jest w stanie cokolwiek pomóc ? Czy znaleźliście jakieś rozwiązanie? Bo u mnie dokładnie to samo - oryginalna padła w trakcie słuchania płyt (nie zmieniła już na następną, 3x szumiała, próbując coś zdziałać z płytami w środku i się wyłączała z komunikatem "CD ERROR". Jedna kupiona używka była całkiem martwa, ale druga zachowuje się dokładnie tak, jak piszecie - gniazda mrugają i piszczą jednocześnie + komunikat "NO MAG". Radio ct138, zmieniarka Clarion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 jest tu filmik jak naprawić utkniętą płytę w nissan cd 6 chyba, że chodzi o oddzielną to nie pomogę. Ewentualnie przewód się uszkodził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solar21 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zmieniarka pojedyncza. 5 płyt już wyjąłem, została 6. najniższa. Ale w kupionej 'nowej' jest dokładnie taki objaw, jak opisali poprzednicy. Po naciśnięciu Eject albo któregoś z klawiszy płyt, zmieniarka 3x błyska diodami płyt i piszczy jednocześnie i koniec. W starej na wyświetlaczu pojawia się napis "CD Error", w 'nowej' "NO MAG". Ten sam problem znalazłem na paru zagranicznych stronach, więc to raczej nie wina kabla, tylko jakiegoś niesparowania sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melon777 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Mam całą książkę serwisowa do zmieniarki pp-2538t jak ktoś chętny to mogę wysłać. Ja teraz tuninguje ta zmieniarke żeby podpiąć do niej moduł BT jak skończę to opowiem co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristrial Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ja teraz tuninguje ta zmieniarke żeby podpiąć do niej moduł BT jak skończę to opowiem co i jak. Witam. Jakieś pozytywne wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thaz Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Kochani, po wyjechaniu z fabryki radio i zmieniarka za niejako ze sobą spięte. Jeśli kupiliście bądź macie nie działająca zmieniarkę z komunikatem na radiu 'no mag' to oznacza że któraś z części (radio lub zmieniarka) jest dokupiona osobno z innego auta.Miałem ten kłopot, zmieniarka mi się zepsuła i wywaliłem ją w cholerę, zamawiając druga z allegro. Oczywiście nie działała.Pojechałem z tym do magika od audio i okazało się, że zrobiłem błąd wyrzucając stara zmieniarkę - jakiś element ze starej przelutowuje się do nowej i radio je rozpoznaje jako 'swoje'. To ten nissanowski NATS chyba. Rozwiązaniem jest jednoczesną wymiana obu elementów ale tylko z jednego dawcy. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.