analyzer65 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Witam. Jestem ciekawy jak to wygląda u Was. Czynnik uzupełniony rok temu, filtr kabinowy, ozonowanie ale jak od razu szału nie było tak i dziś nie ma. Przy temp. na zewn ok. 30* w słońcu, klima włączona, nadmuch na 3 a z nawiewów leci powietrze o temp. ok 7*. Trochę słabo wg mnie (porównuję z drugim autem jakie posiadam i tam w tych samych warunkach temp powietrza z nawiewów to ok. 4*). A u Was? Mierzył ktoś może? Edytowane 23 Maja 2017 przez analyzer65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Przecież to wynik jak najbardziej zadowalający....standard to 6-8C. Poniżej to przy temperaturze 30C schłodzenie do np3-4C było by za dużym szokiem termicznym. To nie zamknięta lodówka U mnie klima też ma około 7C i działa OK, nawet po dłuższej podróży rob się na prawdę chłodno w samochodzie. A potem po wyjściu na 24-27C szok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Siedem stopni to dobry wynik co prawda u siebie nie mierzyłem ale po tegorocznym dobiciu mam podobnie, choć w którymś aucie też miałem 4 stopnie, nawet w serwisie się dziwili że tak chłodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zalko Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Jeżeli klima była serwisowana rok temu to lepiej znowu ją sprawdzić. Czynnika zawsze ubywa min więc mniejsze ciśnienie to mniejsza temp i dłuższa praca sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzer65 Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Ok, dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waden Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Witajcie. Mój Note Visia r.prod. 2012 rejestr. 2013. W 2018 (szósty rok pracy) sprawdziłem klimę w serwisie - pomiar itp. Wszystko OK. Na zapytanie czy powinienem sprawdzić na przyszły rok usłyszałem : nie , lodówkę też sprawdzasz co rok , no chyba żeby zaszwankowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 I bardzo słusznie, ja pierwszy przegląd i dobicie w Notku zrobiłem w siódmym roku użytkowania bo osiągi były odczuwalnie słabsze. Fachowiec całkiem słusznie odpowiedział. Ważne by nawet jak niepotrzebna włączyć na jakiś czas by się przesmarowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysk0 Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Klima w tym autku może doprowadzić do plajty finansowej, przynajmniej w moim przypadku . Na wiosnę nagle przestała działać, okazało się, że chłodnica klimatyzacji się rozleciała a teraz padła sprężarka klimatyzacji. Może pech, może trafił mi się taki egzemplarz , ale przez 12 lat jeżdżenia starym modelem Corolli ( sprzedałem ją 20 letnią ) i w tym samym czasie 8 lat jazdy Yarisem ( sprzedałem 18 letni ) , na oba autka nie wydałem tyle kasy na awarie co tu na samą klimatyzację w rok. Zaczynam tęsknić za Toyotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Ja mam 12 letni i klima trzyma "odpukać" trzecie lato bez problemu. Więc klima w Notkach jest OK. Zależy jak kto dbał od nowości. Bo znam ludzi którzy żeby zaoszczędzić nabijają sam czynnik bez oleju !! A potem sprężarka siada jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysk0 Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Mam nadzieję, że po takim grubszym remoncie i moją dalszą opieką będzie już bez niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Sprężarka klimy to musi tak jarmolić w tym modelu? bo mam tak od nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Rano przy pierwszym odpaleniu trochę głośniej zaczyna pracować, ale od razu cichnie i jej nie słychać. Ja na klimie jeżdżę cały czas latem i zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Mi nie cichnie cały czas rzęzi ,słychać jak się załancza -jarmoli-- wyłancza denerwuje mnie to juz 8 lat, serwis tak ma być(a jakby nie inaczej) pewnie TTTM 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Często to nie sprężarka wydaje dziwne dźwięki a rolka napinacza paska wielorowkowego. Jak rolka się kończy, w momencie załączenia sprężarki obciążenie na pasku rośnie i wspomniana rolka zaczyna wydawać dziwne dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ok sprawdze ale u innego mechanika , kiedys wymieniałem ten pasek i byl skrajnie zużyty w poprzek popękany na całej długości i słyszę że znowu się odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Pasek w Notkach to trzeba wymieniać prawie co rok, tak jak olej w silniku Ja wymieniałem latem w 2018, tego roku latem już lekko popiskiwał. Pomogło lekkie dociągnięcie i na razie OK. Może zimę przetrzyma Rolki dobre, napinająca wymieniana z paskiem w 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Chodzi o ten pasek? https://m.czesciauto24.pl/nissan/note-e11/19174/10531/pasek_klinowy_wielorowkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Do 1.4 są dwa paski o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysk0 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 U mnie, na początku, hałas był słyszalny tylko przy załączaniu klimy. W końcu rzęziło i to głośno cały czas, stawiałem na rolki paska a okazało się, że padło łożysko kompresora, można wymienić samo łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Cześć. Dodam coś ze swojego podwórka. Jeśli chodzi o pasek (alternator, sprężarka klimy) u mnie wystąpiło pierwsze piszczenie na fabrycznym po ośmiu latach (90 tyś km) Wymieniłem na nowy firmy bosch, trzy-cztery miesiące i pisk. Następny był firmy Conti. Piszczenie po takim samym czasie. Psikanie preparatami wzmagało piski. Wkurzyłem się i kupiłem oryginalny u Nissana. Cena nissanowskiego trzy razy drożej ale opłaca się. Póki co odpukać nic nie piszczy. Z tego wynika, że zamienniki zawierają inny skład niż oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi