Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak mocy powyzej 3k obrotów

larde

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj podczas wyprzedzania primerą (2.2 dCi 139km) zazuwazyłem, ze przy prędkosci 130 km i okolo 3000 obrotow na 5 biegu auto nie chcialo dalej sie rozpedzac i czuc bylo takie jakby "odciecie" uczucie podobne jknym na jedynce nagle puscil zupelnie gaz i auto jakby lekko przychamowalo... Wrzucajac 6 bieg auto rozpedza sie do 150-160 i rowniez ma odcięcie. Rok temu wymieniany byl silnik, na komputerze zadnych bledow oprocz Absu i bledu dotyczacego komputera silnika.. Ale to wina tego, ze wczesniej w aucie byl 126 konny motor, a teraz jest 139, więc diagnostyka nic nie pomogla jesli ktos mial podobny problem, to bede wdzieczny za poddpowiedz, z gory wielkie dzieki.

Słynne VNT.

Przeładowanie i odcina.

Poczytaj, jest na forum o tym.

A mam jeszcze jedno pytanie, jest mozliwosc zalozenia turbosprezarki z silnika 19dCi do 2.2 dCi? Czy jesli tak, to objawy moga byc podobne? Bo patrzac na turbo, to przynajmniej zawór od turbinki to mam na stowe od 1.9 bo wezyk od podcisnienia montowany mam od gory, a nie od boku jak ma sie to w 2.2 Dci.

W 2,2 wężyk montowany jest od góry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...