alpiner Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Potrzebuję tuleje/emulator Sondy Lambda(dolnej za katalizatorem) do:Nissan Primera P12 2004rok 2.0 benzyna+LPG hatchback, silnik QR20DECzy ktoś może doradzić jaki kupić np. na Allegro? - aby działał tip-top.Wg. inf od gazownika wywala mi check engine przez Sondę Lambda(dolną).Do admina - wiem, że temat był poruszany(sprawdziłem) ale w P11 w dziale porady i kolegaz forum sam zrobił sobie tulejkę podając dokładne wymiary w pliku pdf jednaknie mam narzędzi aby taką zrobić a na Allegro średnio kosztują 15zl-30zli nie chce tracić czasu.Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 błąd zaczął się pojawiać po montażu LPG?? może trzeba wyregulować instalację?? na PB też jest ten sam błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dados32 Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Podepnę się na szybko, Mi wywala błąd na obu sondach, przed i za kątem, też lpg. Kat do wymiany? Błąd mam po ok 1kkm od zakupu auta, a regulowany lpg miałem rwzem z wymianą filtrow Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 jakie błędy?? czy na PB jest to samo?? I lambada jest regulacyjna i nei ma związku z katem, jak jest za bogato to II lambada może też zgłaszać błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpiner Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Nie mam katalizatora - sprawę opisywałem wcześniej(mam do wymiany górną sondę lambda - padnięta grzałka - wywala checka i pytałem o koszt wspawania nowego gniazda(poprzedni temat na forum).Natomiast emulator sondy potrzebuję bo wcześniej często wywalało mi błąd - uboga mieszanka - a chce zrobić dwie rzeczy za jednym zamachem jak teraz oddam samochód do mechanika:1.Wspawać nowe gniazdo sondy(górnej) -> wymienić sondę bo jest uwalona grzałka ->przez to wywala checka->poprzedni temat na forum.Objawy:-wysokie spalanie,-problem z wolnymi obrotami po odpaleniu na ciepłym na PB - falują po odpaleniu potem wracają do normy.2.Założyć tuleje/emulator sondy(dolnej) ->bo miałem często błąd uboga mieszanka(pomimo, że mieszanka nie jest uboga i są dobrze ustawione czasy wtrysków).Czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony emulator sondy np. z allegro(bo już zakładał/kupował) z szanownych forumowiczów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 napraw I lambadę i wtedy zobacz co będzie, w niektórych autach na wywalenie kata tulejka nie pomoże tylko nowy kat nawet sportowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arii Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Sry za offtop. Jak sprawdzić czy kat prawidłowo działa? Mi wywala tylko P0171 (uboga mieszanka, bank 1). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 to nie jest błąd II sondy tylko I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.