kierowca1990 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Witam. Założyłem nowy temat bo nic podobnego nie mogę znaleźć. Mam primerę p11 gt uszczelniłem w niej silnik czyli wymiana panewek, pierścieni i remont głowicy. Cieszyłem się do puki nie zdjąłem progów i nie zerwałem wykładziny. W sumie 9 dużych dziur i tylne podłużnice kaput. Chcę się dowiedzieć czy silnik z kompletnym osprzętem i skrzynią podejdzie do almery n15 np 1.4. Tego silnika nikt nie chce kupić a wystawiłem na allegro więc wpadłem na pomysł żeby zrobić sobie kit car z takiej 3 drzwiowej almerki n15 bo primery już nie chce. Zastanawia mnie czy półosie podejdą bo z tego co wiem to almery miały na nich podpory. Od primery mam dosłownie wszystko włącznie z hamulcami i chciał bym się dowiedzieć czy to nadaje się bezpośrednio na swapa do almery czy trzeba duużo rzeźbić. Bardzo proszę kogoś ogarniętego w temacie o podpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 silnik na pewno podejdzie, skrzynia podejrzewam, ze też bo przecież jest N15 GT na SR20DE, tylko jak zmieniasz z 1.4 to pewnie będzie problem z przegubami i piastami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca1990 Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Tak jak mi mechanik mówił. Na allegro nie znalazłem żadnej półosi do almery z 2.0 no chyba że diesel. Macie może mili ludzie jakieś namiary na takie graty do przeszczepu z sr20de/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 niestety przeguby i reszta tylko w serwisie, lepiej zaadoptować z primery jak się uda, jak mi padł przegub to próbowałem różne i skończyło się na zakupie kompletnych półosi używek przerobionych na zwykłe przeguby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca1990 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Rozstaw osi w almerach wynosi 2535 mm a w primerach 2600 mm więc jest to aż 6,5 cm różnicy... w sumie ciekawa koncepcja Cześć to znowu ja. Muszę trochę po marudzić bo z tych gratów co mam to w Almere nie wsadzę ale na OLX jest ładna p11.144 czarna ale z 1.6 i czy bebechy z mojego p11 gt łatwiej podejdą czy też potrzeba trochę magi? Proszę o pomocną radę hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 będzie pasić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca1990 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Dzięki za szybką odpowiedź lecz chciał bym wiedzieć czy układ kierowniczy też trzeba będzie wymienić i układ hamulcowy bo podejrzewam że w tej z 1.6 są bębny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 kierownica zostaje, hamulce możesz zmienić bo i tak przód będziesz musiał zmienić od swojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca1990 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 W ogóle to są jakieś różnice techniczne między tymi modelami? chodzi mi o to czy maglownice są takie same i pompy wspomagania... Bardzo proszę o ogólną odpowiedź czyli wszystko co wiecie na temat różnic technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 różnice w nadwoziu i wnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierowca1990 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Szukając po częściach na allegro doszedłem do wniosku że wszystkie poliftowe primery p11 miały tarcze z tyłu. Tylko ciekawe czy ten 1.6 to jest qg16 czy ga16 w sumie małe to ma dla mnie znaczenie bo i tak zamienię na sr20deh. No i na zdjęciach jeszcze nie ma nakładek progowych to istnieje sytuacja że progi są wstawione nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi