Gość Bartke Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Dzień dobry Mam problem z moją Primerą P12. Mianowicie chodzi mi o to, że w trakcie jazdy (przy 80km/h) pojawia się dziwny dźwięk z przodu samochodu - jakby od strony pasażera. Dźwięk jest podobny do tego, gdy radio próbuje wyszukać stację jak zjedzie się na parking podziemny. Dźwięk nie występuje cały czas, jest on chwilowy lecz niepokojący i występuje tylko w obrębie wyżej wymienionej prędkości. Kiedy jadę A4 z prędkością powyżej 110km/h szum nie występuje (albo go jeszcze wtedy nie wychwyciłem). Jest to mój pierwszy samochód - jakiś czas temu zdałem prawo jazdy i pokusiłem się akurat na ten model. Dziwny dźwięk wychwyciłem podczas jazdy do pracy - wyłączyłem radio oraz klimatyzację. Pojawia się on nawet na prostych odcinkach drogi (próbowałem jazdy slalomem w obrębie swojego pasa i nie usłyszałem nic podczas skręcania kół). Specyfikacja pojazdu: Model: Primera P12 Silnik: 1.8 116KM bezyna (dwa miesiące temu został dołożony gaz) Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc z waszej strony - jestem całkowicie zielony w tych tematach (samochody nigdy nie były moim "konikiem"). Pozdrawiam Bartek z Katowic PS. Jeżeli potrzebne będą jakieś dodatkowe informacje o których zapomniałem bądź w ogóle nie wpadły mi do głowy to nie ma problemu żebym coś dopowiedział na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_40 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 sprawdź , czy to nie turbo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atelie Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Jak się nie mylę te silniki nie mają turbo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.