Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czujnik 4 biegu?

BartF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od niedawna jeżdże primera 11.144 z silnikiem SR20DE bez gazu. Ostatnio wyskoczył check mój mechanik skasował błąd "czujnik 4 biegu". Niestety po kilku dniach znowu się pojawił. Zauważyłem ze pojawia się on po dłuższej jeździe ze stała prędkością np. autostrada albo ekspresowka. Poza tym tylko na 3 biegu przy przyśpieszaniu lekko szarpie. Dzisiaj doszły falowania na biegu jałowym do 500 obr i wraca spowrotem na 750. Czasami zgaśnie..

Pomocy gdzie szukac co może być przyczyna.

Pozdrawiam

Po bledzie 4 biegu zaraz sie okaze ze faluja mu obroty jak sie kompresor ac wlacza

• 3 tygodnie później...

nie jestem może super mechanikiem ale potrafie rozpozac kiedy faluja obroty na biegu jałowym a kiedy wlacza się kompresor klimy...

Po bledzie 4 biegu zaraz sie okaze ze faluja mu obroty jak sie kompresor ac wlacza

to jaki czujnik 4 biegu???

podaj numer błędu

Nie pamiętam niedługo jade do mechanika to podam numer.

podaj numer błędu 

Mój mechanik na urlopie ale sprawdziłem sobie sam i wyszły dwa błędy jeden to P0171 a drugi P1706.

podaj numer błędu 

Mój mechanik na urlopie ale sprawdziłem sobie sam i wyszły dwa błędy jeden to P0171 a drugi P1706.

P0171 

P1706

zajął bym się I błędem drugi wykasować nieraz pojawiają się jakieś bezsensowne błędy  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...