XDX Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Witam serdecznie Mam pytanie jaka jest procedura wymiany oleju w almerce ? TZN czy jest coś ważnego abym nie zepsuł czegoś. Nie mogę nigdzie znaleźć porady jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 zagrzej, spuść olej, zmień filtr tylko wcześniej zalej go olejem i uszczelkę posmaruj też olejem, zalej nowy olej, odpal aby zgasła lampka, zgaś odczekaj, sprawdź poziom i ewentualnie uzupełnij ufff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XDX Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Dziękuję za odp. POpełniłem błąd w tytule bo chodzi o 1,5 dieselek. Korek spustu trzeba wymieniać czy dać ten sam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ten sam, jedynie uszczelkę pod korkiem można wymienić jeśli jest mocno sfatygowana (przez zbyt mocne dokręcanie) - korek ma gwint M16 (chyba) Kiedyś uszczelki były miedziowane, teraz jakieś metalowo-gumowe (NBR) - dostaniesz w każdym sklepie motoryzacyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.