Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

REANIMACJA

MarioP11.2.0.96kW
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakie koszta mogą być orientacyjnie za remont zardzewiałej karoserii z 97r  dziura w progu spróchniałe kielichy  prawe nadkole  do wymiany  i poodciągać z przodu lampy w sumie to i podłogę polatać i zakonserwować , orientuje się ktoś jakie to są koszta ? tak +- nie spodziewam się odpowiedzi co do setki ale mniej więcej

taniej kupić zdrową i przełożyć a ten wyrejestrować/zezłomować po przełożeniu wszystkiego co jest OK, to raczej nie jest zestaw na projekt, chyba, ze sam będziesz wszytko robił 

taniej kupić zdrową i przełożyć a ten wyrejestrować/zezłomować po przełożeniu wszystkiego co jest OK, to raczej nie jest zestaw na projekt, chyba, ze sam będziesz wszytko robił 

a jakie to mniej wiecej koszta  za remont blacharki by były a jaki za przekładanie z jednego do 2giego

sam nie będę robił ale zrobić muszę

kup inne auto, mówi Ci to ktoś kto robi sam i zreanimował kilka złomków :D i wie ile to kosztuje :D sam silnik 4200zł :D itd itd, aktualnie jest na stanie SX200 s13 :D ale to jest stan umysłu a nie samochód :D jak potrzebujesz czegoś do jeżdżenia to kup a nie reanimuj, reanimacje i przeróbki są dla pasjonatów :D 

kup inne auto, mówi Ci to ktoś kto robi sam i zreanimował kilka złomków :D i wie ile to kosztuje :D sam silnik 4200zł :D itd itd, aktualnie jest na stanie SX200 s13 :D ale to jest stan umysłu a nie samochód :D jak potrzebujesz czegoś do jeżdżenia to kup a nie reanimuj, reanimacje i przeróbki są dla pasjonatów :D

Doceniam twój wkład ale nie potrzebuje rady  co zrobić tylko pytam ile mniej więcej takie coś kosztuje wymiana progu błotnika prawego z przedniego i lewego tylniego z renowacja kielichów

ostatnio pojechałem z Civikiem 1.4 trzeba było pomalować zrobić nadkola, progi itd w sumie nie za dużo, koszt wstępnie około 4500zł 

aa zapomniałem, ze to u gościa co robi po godzinach trochę po znajomości.

normalnie za sam zderzak malowanie do Ali 500zł 

dobrze policz 

ostatnio pojechałem z Civikiem 1.4 trzeba było pomalować zrobić nadkola, progi itd w sumie nie za dużo, koszt wstępnie około 4500zł 

aa zapomniałem, ze to u gościa co robi po godzinach trochę po znajomości.

normalnie za sam zderzak malowanie do Ali 500zł 

dobrze policz 

nie chce malowania tylko zabezpieczenie  maluje sam

Właśnie robię taki projekt, p11 GT z dziurami w nadkolach, w podłużnicach, podłodze i kilka innych kwiatków...

Z '97 nie ma co oczekiwać że stan będzie super...

Sam spędziłem ok. 8h pod autkiem żeby tylko z tyłu (aż za bak) podwozie oczyścić i przygotować do spawania.

Za spawanie, czas policzony na platformie (prąd+gaz) oraz potrzebne farby zabezpieczające (1.corrina, 2.hamerlite) zapłaciłem około 700 zł (i to bardzo niska cena!) ale też sam dużo starałem się zrobić, a najwięcej kosztuje upierdliwa robocizna....

Za to przy okazji jeszcze wymiana klocków i tarcz (okazało się że jeden zacisk do wymiany, na szczęście dawca pod drzwiami, czyli moje poprzednie rozbite SLX), wymiana pompy wody.. Takie tam kwiatki...

Z hamulców się akurat cieszę, bo i tak chciałem tu doinwestować i mam porządne TRW z przodu. Tył to budżetówka. Razem ok. 650, bez montażu.

Ale do tematu.. Podłogę przy progach wyspawał mi mój mechanik w ten weekend, za co następne 250.. Wraz z zabezpieczeniem corriną i hamerlitem. Pod jesień chcę taką samą akcję jak z tylu zrobić z przodu i całość pociągnąć masą bitumiczną.. Na to liczę jakieś 700 znowu... Ceny które podaje są zawsze z wkładem własnej roboty. Tam gdzie się nie znam, to płacę.. A tam gdzie trzeba się uświnić po pachy, to robię sam...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk