Karolina488 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam serdecznie, mam nadzieje, ze pomozecie, bo mechanik rozklada rece. Otoz grzeje mi sie auto,ale nie w miescie,tu czy w korkach jest wszystko ok. Wystarczy, ze wyjade na autostrade wskazowka temperayury jedzie w gore. Zwalniam to lekko spada. Zaczyna rosnac od 100km/h. Raz sie tak zagrzal ze wywalilo plyn. Mechanik wymienil termostat, wyczyscil chlodnice, odpowietrzyl uklad, wlal nowy plyn. Blagam pomozcie, nie mam czym do pracy dojezdzac, bo musze wyjezdzac na autostrade:( Dodam, ze do auta w pazdzierniku zakladalam gaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3006 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Czy to się zaczęło dziać z dnia na dzień, czy może też po jakiejś naprawie lub remoncie? Autko masz jeszcze na gwarancji? Czy samochód zachowywał się normalnie przy większych prędkościach po zamontowaniu gazu? Jak się zgrzeje to uruchamiają się wentylatory? Jaki masz przebieg, zmienialas już rozrząd? Czy mechanik sprawdził pompę wymuszajacą przepływ płynu chłodzącego i przewody układu? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina488 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Odkad zaczelo sie robic cieplo zauwazylam cos takiego. Najpierw lekko sie wychylala wskazowka, a teraz leci jak szalona. Wentylatory sie wlaczaja. Auto z 2005 r wiec gwarancji brak. Odkad go kupilismy tj we wrzesniu nic sie nie dzialo. Jedynie co naprawialismy to swiece i przegub wewnetrzny oraz wymiana oleju. Gdy bylo chlodniej na dworzu auto sie nie grzalo. Przebieg ok 180tys. Rozrzadu jeszcze nie zmienialismy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 bardzo proste, albo nowy termostat jednak nie został założony lub jest walnięty, co się zdarza, albo pompa stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina488 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Weze miekkie, termostat wymienil NIBY Wczesniej jak mi wode wywalilo to jeden waz byl cieply a drugi zimny. teraz oba sa cieple. Niby wszystko ok, a jednak na autostradzie sie grzeje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 jak wezme miekkie to termostat sie nie otwiera, czyli nie dziala. Sprawdz jeszcze korek chlodnicy czy jest dobry Nie doczytalem ze weze cieple, czyli termostat raczej ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3006 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Ja bym obstawiam, że pompa stoi, tym bardziej, że rozrząd nie zmieniony. Poprzedni właściciel mógł to zaniedbać. Masz w książce wpisaną zmianę lub pod maską jakąś wlepkę na temat zmiany przez poprzedniego właściciela? Mógł się układ ponownie zapowietrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Do sprawdzenia też chłodnica. Zdarza się w starych samochodach, że 80% kanałów jest zatkanych szlamem. Da się wyczuć dotykając ją ręką miejsca zimne i gorące. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.