Conan1979 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witam Chciałbym na początku zaznaczyć że przeczytałem może nie wszystkie tematy odnośnie odgłosów i dalej nie wiem co o tym myśleć? Zacznijmy od początku od kilku tygodni posiadam QQułkę z 2014 roku z przebiegiem 35kkm, w samochodzie się zakochałem , ale: - Po odpaleniu słychać w przodu lekkie wycie takie uuuuuuuuu, po przygazowaniu lub przejechaniu kawałka trasy dźwięk troszkę cichnie ale dalej jest słyszalny - po drugie na luzie słychać świergotanie jak by od konika polnego bardziej z okolicy lewego koła, jak włożyć głowę pod maskę dźwięk jest cichszy. Po wciśnięciu pedała sprzęgła dźwięk ustępuję. Kilkukrotne wciskanie sprzęgła czasem zmienia ten dźwięk na stukanie i na odwrót. Dźwięk także występuje przy jeździe bez gazu przy niskich obrotach, nie w sposób ciągły ale pojawia się ćwierknięcie, - po trzecie przy mocniejszym prześpieszeniu ( nie chodzi tu o palenie gumy, tylko nabraniu prędkości) pojawia się dźwięk terkotania nie ciągły a przerywane obojętnie czy to jest bieg 2 czy 3, i jadąc w samochodzie można go usłyszeć jak przejeżdza się np. obok ściany tak aby miał się od czego odbić Czy ktoś ma jakieś pomysły, naczytałem się o TTTM, łożyskach oporowych, łożyskach w skrzynie biegów itp. i nie wiem czy tak jeździć czy coś zacząć dłubać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Taki cichy dźwięk 'elektryczny' uuuuuu jest normalny i powinien być słyszalny nawet bez odpalenia silnika tylko po przekroczeniu kluczyka. Co do reszty to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conan1979 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 ok, u mnie słychać po odpaleniu bo odpalam z przycisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 ok, u mnie słychać po odpaleniu bo odpalam z przycisku Jak naciśniesz przycisk, a nie wciśniesz wcześniej sprzęgła, czy hamulca, będziesz miał włączoną stacyjkę, bez uruchomionego s-ka ... czyli sytuację o której kolega wyżej pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.