pansimar Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Witam. Mam problem z moim Nissanem. Jest to Almera n16 rocznik 2004. Wymieniałem akumulator i niestety konieczne jest wprowadzenie kodu którego nie posiadam. Wyjąłem cały panel z radiem, tam również go nie znalazłem. nr VIN pojazdu SJNBHAN16U0489219 nissan part 28185 BN800 model no. PN-2424M serial no. CL052930121098 Edytowane 17 Czerwca 2017 przez pansimar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witamy nowego. Temat wraca jak bumerang , wałkowany na przestrzeni lat chyba kilkaset razy - wystarczyło przejrzeć wątki Obawiam się,że nie ma obecnie takiej "dobrej duszyczki" na forum, która Ci pomoże....Jedynie wizyta w aso lub u elektronika - i za parę dyszek odblokują Ci radyjko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pansimar Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 przeglądam już jakiś czas i nie udało mi sie znalezc pomocnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Bo nie znajdziesz... kiedyś bywał ktoś na forum , kto z dobrej woli pomagał ...ale nie wiem czy jeszcze się pojawia (poczytaj np. tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61667-n16-kod-do-fabrycznego-radia/ ) Ponoć są kalkulatory w necie, gdzie po uiszczeniu stosownej opłaty niby otrzymujesz kod... ale nie wszystkim to działa i w dzisiejszych czasach oszustwa i złodziejstwa strach podawać swoje namiary i płacić w ciemno. Poszukaj jakiegoś elektronika w swojej okolicy i za 3 -4 dyszki powinien to ogarnąć lub zadzwoń do najbliższego aso i zapytaj o koszt - co Ci szkodzi? ----------------------------------------------------------------------------------------------- A książeczki gwarancyjnej nie masz przypadkiem ? Jeśli posiadasz takową - zerknij na koniec - tam powinna być wpięta karteczka z kodem RADIOPASS / No. XXXX (cztery cyferki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pansimar Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Na kalkulatorach przychodzi mi ze nie posiadaja bazy kodów do tego modelu. Do serwisu dzwonilem... powiedzieli ze nie moga pomoc. Książeczki nie posiadam. Czas porozglądac sie za elektrykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Aso nie może pomóc??! A to skurczybyki.... w starszych modelach już im się nie chce grzebać :/ Powodzenia i daj znać czy rozwiązałaś problem i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pansimar Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 nie chce im sie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Jeżeli im (ASO) się nie chce, to zadzwoń do centrali Nissan Polska, opisz problem, tak jak tutaj to zrobiłeś i dodaj, że ASO odmówiło pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DANDYS Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Witam Mam kłopocik , jak wyjąć fabryczne radio - NISSAN PRAIMASTAR ? Rozkodowałem radio i muszę sprawdzić numer seryjny, ale aby to zrobić , muszę wyjąć grajka z deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi201 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ja się podepnę bo mam jeszcze inny problem w temacie... Wymieniłem akumulator, włączyłem radio i nie wiedziałem którymi przyciskami wprowadzić kod (kod znam). Coś tam ponaciskałem i wyskoczyło "czekaj godzinę". Znalazłem w instrukcji sposób wprowadzania kodu oraz informacje, że po błędnym jego wprowadzeniu radio jest blokowane na godzinę po czym można ponownie wprowadzić kod. Wszystko pięknie, problem w tym, że minęła doba a na radiu wciąż: czekaj godzinę! Odłączyłem jeszcze raz akumulator - to samo. Co zrobić, żeby móc ponownie wprowadzić kod? Po kilku dniach radio się odblokowało - problem rozwiązany. Pewnie chodziło o godzinę pracy silnika, a ponieważ auto było używane tylko na krótkich odcinkach - zeszło się kilka dni. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel82 Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Ktos moze pomoc ? Kod potrzebny Edytowane 14 Lutego 2019 przez Pawel82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi