zaba111 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam czy ktos z kolegow spotkał sie z takim problemem.A wiec tak klmatyzacja chlodzi,tylko jest problem z dziwnym odglosem ,turkotem dobiegającym za panelu klimatyzacji po jej włączeniu.Na zewnątrz ten dzwiek dochodzi jakby z kompresora,tylko jest słabo wyczuwalny. Osłuchiwalem stetoskopem to ten dzwiek jest wyczuwalny też w rurkach przy grodzi silnika.Byłem już u paru fachowcow,jeden mówi że to nie od klimy zmieniłem pasek wieloklinowy, pompę wody sprawdzono rolki wszytko ok.Drugi spręzarka klimy do wymiany,kupiłem używkę to samo jeszcze głośniej,Moja jest w tej chwili w regeneracji i gośc zadzwonil i powiedział ze jest sprawna.Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yodato Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 A może to wentylator nawiewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 To jest tylko pod obciążeniem klimy,po każdym wyłączeniu ustaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Włącznie klimy daje opór na pasku, ktory ja i inne sprzęty kreci, sprawdź sam czy cos na tym pasku nie ma wybitnego łożyska, rolki Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 A czy ten dźwięk podobny jest do tego z filmiku od 3 sekundy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Nie jestem pewien ale to jest podobny dzwiek ,wzrasta z obrotami silnika .Ten filmik troszke za krotki by porownać i słabo słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Nie jestem pewien ale to jest podobny dzwiek ,wzrasta z obrotami silnika .Ten filmik troszke za krotki by porownać i słabo słychać. Nagraj swój to porównamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Nagraj swój to porównamy ok, a co masz podobny problem? To jest to. Fajnie słychać jak te mruczenie kończy sie wraz z wyłączeniem klimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.