foorest1 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Witam wszystkich, Szukam pomocy, bo mój mechanior opuścił ręce i powiedział że nie wie co się dzieje ze skrzynią. Generalnie zaczęło się od tego że samochód głupiał kiedy było gorąco i temperatura potrafiła skoczyć wyżej niż zazwyczaj. Wtedy to skrzynia wpadała w tryb awaryjny i gubiła dwa pierwsze biegi. Po wymianie czujnika prędkości problem jakby ucichł. Niestety tylko na jakiś czas. Teraz jestem już po wymianie chłodnicy i samochód nic a nic się nie przegrzewa za to skrzynia dostała głupawki. Da się wystartować normalnie i wszystko jest niby ok ale jak się dojdzie do 80 km/h to zaczyna się szarpanie i miga check. O co tu chodzi? Dodam tylko że jakiś czas temu wymieniałem silniczek krokowy w skrzyni więc to nie powinna być jego wina. Macie jakieś pomysły co to może być? I jeszcze jedno pytanie, czy zmiana z automatu na manualną skrzynie jest problematyczne czy to tak jakby 1:1 i tyle. Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcin Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Może zacznij od wymiany oleju jak dawno nie był wymieniany albo jeździsz na innym. Jak miałeś problemy z czujnikiem to ogólnie temp silnika była wyższa niż powinna ? Mam to samo tylko, że temperatura silnika jest w normie a czujnik wywala błąd jak są upały. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Olej był wymieniany w zeszłym roku. Czy u Ciebie pomogła wymiana oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcin Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ja mam problem z czujnikiem i dopiero czekam na nowy, mam nadzieję że będzie ok. Ja olej zmieniłem bo mi szarpało przy hamowaniu i wtedy pomogło. Ogólnie ta skrzynia jest bardzo wrażliwa na olej więc może coś to zmieni. Polecam Ravenol Ns-1. Za 4 litry ok 120 zł więc koszt nieduży, warto spróbować. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek1234 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam wszystkich, Szukam pomocy, bo mój mechanior opuścił ręce i powiedział że nie wie co się dzieje ze skrzynią. Generalnie zaczęło się od tego że samochód głupiał kiedy było gorąco i temperatura potrafiła skoczyć wyżej niż zazwyczaj. Wtedy to skrzynia wpadała w tryb awaryjny i gubiła dwa pierwsze biegi. Po wymianie czujnika prędkości problem jakby ucichł. Niestety tylko na jakiś czas. Teraz jestem już po wymianie chłodnicy i samochód nic a nic się nie przegrzewa za to skrzynia dostała głupawki. Da się wystartować normalnie i wszystko jest niby ok ale jak się dojdzie do 80 km/h to zaczyna się szarpanie i miga check. O co tu chodzi? Dodam tylko że jakiś czas temu wymieniałem silniczek krokowy w skrzyni więc to nie powinna być jego wina. Macie jakieś pomysły co to może być? I jeszcze jedno pytanie, czy zmiana z automatu na manualną skrzynie jest problematyczne czy to tak jakby 1:1 i tyle. Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam. Witam jaki model hondy ? Mam do oddania za pokrycie kosztów wysyłki 4pak. lub odbiór osobisty skrzyni automatu CZY (w idealnym stanie pozostałość po swapie w d16y8 coupe ) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.