madtrack Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam,Mam problem z Nissanem. Nie mogę go odpalić. Objawy jakie zaobserwowałem to: 1. Kod sprawdzony metodą zworki dwa długie jeden krótki. 2. Kontrolka od temperatury po wyjęciu kluczyka nie spada w dół a idzie na MAX w góre 3. kontrolka paliwa po wyjęciu kluczyka idzie na MAX (do pełna) 4. Wymienione mam kable, akumulator, Aparat zapłonowy, filtr paliwa. 5. Almera jest zagazowana BRC sekwencyjny 6. Przed awarią na benzynie troszkę mulił w okolicach 2500 obr. Na gazie chodził żwawo Pomóżcie proszę. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jakie brc? Jak z okrągłym przełącznikiem to można odpalić awaryjnie na gazie i tym sposobem wykluczyć pompę paliwa/jej przekaźnik. Poza tym co się dokładnie dzieje, nie kręci, czy kręci nie odpala, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madtrack Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Hm,,, nie mam pojęcia jaki jest przełącznik w gazie. Rozrusznik kręci, ale niestety nie odpala. Dziękuję za pomoc. Silnik odpala po wymianie aparatu zapłonowego. Nadal jednak mam problem z: 1. Kontrolka od temperatury po wyjęciu kluczyka nie spada w dół a idzie na MAX w góre 2. kontrolka paliwa po wyjęciu kluczyka idzie na MAX (do pełna) Macie jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Prawdopodobnie to zimne luty w liczniku. Na ten temat jest troche na forum wypisane. Prosze poszukac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.