Quaczek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Witam, wczoraj wracając z pracy było wszystko ok, nic niepokojącego się nie działo.Po dojechaniu do domu i dosłownie dwóch godzinach postoju, gdy musiałem jechać samochodem w miasto Primerka zaczęła dziwnie świszczeć. Dzieje się to na jałowym i tak do 2-2,5tys obrotów. Na wyższych obrotach już tego tak nie słychać. Nie miałem wczoraj czasu tego nagrać, ale w internecie znalazłem filmik z dokładnie takim samym objawem. Jak wrócę dziś z pracy to nagram to u siebie.Silnik na filmie to 2.0 diesel, ja mam 1.8 benzynke 1999r., ale tak jak wspomniałem wcześniej świst jest identyczny i również pochodzi jakby z lewej strony silnika.LINK:https://www.youtube.com/watch?v=P1J3JzHf5tMCzy ktoś z forumowiczów podpowie co to może być lub może miał podobny objaw? Film jak to słychać u mnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzuczek Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Cześć. Ja to bym ostawiał jakąś rolkę na napinaczu lub osprzęcie lub osprzęt (pompy klima alternator)...ten dźwięk jest bardziej intensywny wraz z podnoszeniem obrotów więc ja stawiam na okolice pasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.