utras Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Koledzy, co moze pukać w przednim zawieszeniu podczs wciśnięcia hamulca? Na przeglądzie wyszlo, ze sworzeń do wymiany, więc zostal wymieniony dzisiaj, ale nadal cos puka. Łączniki tez wymienione. Nikt nic w temacie? To moze inaczej, łącznik nowy, sworzeń nowy, luzow na tulejach wahacza nie ma. Zastanawiam się nad poduszką mcphersona i lozyskiem. Czy te dwie części jesli będą wyeksploatowane mogą powodować stuki na nierównościach poprzecznych oraz pukniecie podczas hamowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpan77 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Witam. Miałem to samo w moim Murano, najpierw było stukanie w maglownicy. Zregenerowałem, pojawiło się lekkie stuknięcie przy mocnym hamowaniu no i powrót na podnośnik, mechanik posprawdzał nic nie znalazł podociągał wszystkie śruby w zawieszeniu i od tego czasu jest mocniejsze stuknięcie przy gwałtownym hamowaniu. byłem jeszcze w innym warsztacie i też nic nie znalezli dodam że przed ok. 40tys.km. wymienione kompletne wahacze stabilizator, łączniki i amorki gdyby ktoś coś wiedział prosił bym o podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utras Opublikowano 21 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 U mnie cały czas też jest to pukanie. Bylem jeszcze raz na stacji diagnostycznej, ale i tym razem nic nie wyszło. Z tego co sie dowiadywalem pozostają jeszcze do przejrzenia poduszki mcphersona oraz moze być wyrobiona zwrotnica w miejscu gdzie wchodzi sworzen. Narazie jeżdżę i nie chce mi sie za to brać, ale kiedyś trzeba będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoptowany Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 U mnie była to końcówka drążka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.