Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144] Nieprawidłowa regulacja temperatury nawiewu

bartekzuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. [P11.144, 1.8 2001 klimatronik] Ostatnio zauważyłem, że nieprawidłowo działa mi regulacja temperatury nawiewu. Tzn np. przy włączonej klimatyzacji kiedy zwiększam temperaturę z 18 do np 23 nie jest odczuwalna zmiana temperatury. analogicznie jest przy wyłączonej klimie. Zajrzałem dziś pod deskę w samochodzie i znalazłem cięgło, które jest odpowiedzialne za chyba otwieranie klapek w mieszalniku. Zauważyłem że ocierało ono o wiązkę przewodów co powodowało ciche skrzypienie. Zauważyłem, że podczas podnoszenia temperatury cięgło nie zmienia położenia do momentu ustawienia temperatury na 26 stopni. Zwiększając tak dalej przy każdej zmianie w górę czy w dół położenie cięgła się zmienia - regulacja temperatury działa jedynie w zakresie 26 - 32 stopnie. Cóż może być przyczyną takiej nieprawidłowości?? Dodam, że dzieje się tak zarówno na manualnym ustawieniu jak i klimatroniku. Na klimatroniku siła nawiewu zmienia się z czasem obniżania temperatury czyli raczej w tej kwestii nie ma problemu.

Pozdrawiam

Bartek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...