GrzegorzPGN Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witajcie. Użytkuję P12 ze zdjęcia poniżej. Auto z 2003r, w sedanie (silnik benzynowy 1.8), w moich rękach od ponad roku. Auto generalnie bez zarzutów - poza jednym.Po uruchomieniu silnika przy pierwszym ruszeniu po kilku metrach jazdy słychać charakterystyczny dźwięk przypominający rozciąganie/odbicie sprężyny. Po zatrzymaniu się np. na skrzyżowaniu i ponownym ruszeniu dźwięk nie występuje. Gdzieś przeczytałem, że to tzw. autotest systemu ABS, ale żadnych konkretnych informacji nie znalazłem. Czy w Waszych autach też jest słyszalny?Nadmienię tylko, że podczas przeglądu na stacji diagnostycznej żadnych usterek nie wykryto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Test pompy ABS Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 12 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 rozrząd poczatek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 czy ten dzwięk nie jest podobny czasem do dzwieku pracy abs na śliskiej dorodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzPGN Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Mechanik potwierdził opinię qlee11. To test pompy ABS i wg. niego nie ma się czym przejmować. W każdym razie dzięki za odzew. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.