voyager1956 Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Przepływka sama się przedmucha , niech sprawdza teraz ciśnienie na CR i po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Jeśli drucik na przeplywce jest uszkodzony to przedmuchanie nic nie da. Ciśnienie było sprawdzane i jest dobrze. Dziś wymienię przeplywke. Ogólnie to i bez tej wymiany jest dobrze. Przyspiesza i jedzie tak jak trzeba. No i Nowa przeplywka zamontowana......Samochód nie do poznania. Przyspiesza, jest elastyczny i spalanie znacząco spadło. Nareszcie Primerka jeździ jak należy. Edytowane 26 Grudnia 2017 przez piotreek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 powiedz mi czy wystarczy wykręcić i zamontować nowa przepływke, czy sa potrzebne jakieś adaptacje kompa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercleb Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Wystarczy wymienić. Roboty na 10 minut. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Kolega ze sklepu mot. polecił mi z firmy Autolog za 150 brutto, zobaczymy co się zmieni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 z doswiadczenia wiem ze taki przepływomierz nieorginalny wytrzymuje nie więcej jak 2 lata, szkoda kasy lepiej uzywkę kup albo dozbieraj do orginalnej. mozna tez sprobowac rozwiercanie starej ja tak mam i batuje 1.9tdi 130km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dwa czy rok... jak nie spróbuje to się nie przekona. Zawsze może oddać wprost do sklepu i powiedzieć że nie działa, a używka to używka. Co to znaczy rozwiercanie starej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 wykręcamy przepływke bierzemy wiertelko chyba 8mm już nie pamiętam takie jak otwór gdzie widać drucik wewnatrz przepływki i wiercimy z drugiej strony na wysokości tego drucika tak aby był przelot wiertarka najlepiej stołowa ręczna możemy nie wyczuć kiedy sie przewiercamy i bedzie kiszka z tym brucikiem po tym zabiegu auto lepiej zbiera się z niskich obrotów i lepiej przyspiesza w całym zakresie obrotów a przy wciśnieciu gazu w podłogę lubi trochę przykapcać ale to jest do przewidzenia kiedy komputer jest oszukany że dostaje więcej powietrza to podlewa paliwkiem. przydalo by sie jeszcze turbo przerobić na hybryde z np. gt2052 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Zamontowałem tą nową przepływkę i efekt jest taki że płynniej odbywa się przyspieszenie (szybsza reakcja na pedał gazu), ale jest jedno ale . Jak dostanie 3k rpm to zapal się check co prawda gaśnie po ponownym rozruchu silnika ale mimo wszystko się.pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 ciekawe czy nie przeładowuje auto jeździ na krotkich odcinkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Głównie na takich do 10km czasem jeszcze krótszych 2-3 km, chociaż dziennie nieraz wychodzi ~50km... Powtórzę jeszce raz dopóki nie pomaca mi ~3000 rpm to jest "ok" (czyli bez checka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercleb Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 A po podłączeniu do kompa co pokazuje? Chyba najprościej od tego zacząć? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 kcroot skad jesteś? Nabyłem ostatnio porządny sprzecik do diagnostyki. Więc jak coś to zapraszam. Ja znowu miałem problemy z moją primerka i w końcu sam doszedłem ze ani turbo, ani przeplywka tylko egr do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Hej, jestem z Myślenic (za KRK w strone Zakopca), powiem Ci tak: turbo świeże, EGR-u brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 zdrugiej strony przepływka za 150 zł może takie cuda robić sprawdź pod kompem przepływkę bo chyba będziesz musiał reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 (edytowane) No tak jeśli egr wywalony A turbo sprawne to przelywka....Albo jeszcze czujnik doladowania. Ale to już trzeba parametry sprawdzic sobie na wykresach. Edytowane 8 Lutego 2018 przez piotreek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 właśnie tylko że w mojej okolicy króluje VAG i za bardzo nissanem sie tak drobiazgowo nikt nie zajmie... damn it Hej, obadałem z mechanikiem sobie przepływke po wymianie i daje na wynikach ponad 1400 czegoś a powinno być 900 max. Coprawda było to sprawdzane na sofcie Delphi i wybrany silnik 2.2 di ale dla X-traila, nie wiem czy to dobrze to zmierzyliśmy... Pamiętam że ktoś coś pisał o wartościach z przepływki tylko zniknęło w czeluściach postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi