Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Primera 1.8 nie odpala

Gość NIPEL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, może ktoś miał taki przypadek, odpaliłem auto, poszedłem otworzyć bramę wsiadam wsteczny i gaśnie, od tej pory nie chce odpalić, zalewa świece paliwem, iskra jest,

proszę o pomoc.

• 4 tygodnie później...

Witam, mam podobny problem z Almerą Tino 1.8 benzyna. Auto nie odpala, bądź odpala, ale nie wkręca się na obroty i po chwili gaśnie zalane paliwem.

Próbowałem już podmieniać czujniki wałka rozrządu, czujnik wału, przepływomierz i dalej bez zmian.Miał ktoś podobny przypadek lub wie jaka może być tego przyczyna?? iskra jest, świece są nowe. Po wyciągnięciu listwy wtryskowej zauważyłem też, że wszystkie wtryskiwacze podają paliwo w tym samym momencie!!! czy tak ma być? proszę o porady, bo mi już skończyły się pomysły...

• 3 miesiące temu...
Gość Woolf1990

Witam. Jestem tu nowy. Mam problem ze swoja Primera 1.8 bezyna. Na ciepłym silniku nie chce zapalac. Krece czasem 20 razy i nic. Rozrusznik kreci . jak juz odpadli to święci się chęci i ma obroty 1200-1300. Pomocy prosze

Primera 1.8 bezyna 2005

Witam , pierwsze co podpiąłbym pod komputer może tam pokaże jakiś błąd.Obstawiam czujnik wałka rozrządu.

• 2 tygodnie później...

podobne obiawy i po wymianie czujnika polozenia walka rozrzadu gra jak ta lala...

Pamiętajcie, żeby zawsze wsadzać nowy oryginał czy czujnik wałka rozrządu czy czujnik położenia wału. Na zamiennikach zawsze jest to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...