knaven Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Witam. Posprawdzałem pewne rzeczy. Wymieniłem. JEdnak nadal odczuwam różnicę w mocy auta w chwili obecnej i z czasu tuż po zakupie. Oczywiście na minus. Czy jest wśród forumowiczów ktoś kto mieszka w Lubinie/Legnicy/Wrocławiu i posiada QQ w wersji 2.0 141 koni , około rocznika 2009? I ewentualnie byłby chętny odbyć jazdę moim QQ, np na obwodnicy Wrocławia (prędkość do 140/150 km - nie więcej, chodzi o 5 i 6 bieg i przyspieszenie) ? Chodzi o różnicę miedzy moim autem (z problemem) a innym. Pozdrawam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 podjedź na hamownię i będziesz wszystko wiedział... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knaven Opublikowano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Czyli rozumiem, że po takim teście mogę uzyskać informację, że np silnik nie pracuje z mocą 141 koni ale np na poziomie 100 koni mechanicznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Czyli rozumiem, że po takim teście mogę uzyskać informację, że np silnik nie pracuje z mocą 141 koni ale np na poziomie 100 koni mechanicznych? Oczywiście http://magazynauto.interia.pl/porady/eksploatacja/tuning-3705/news-pomiar-parametrow-silnika-na-hamowni,nId,607477 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 będziesz miał wykres z którego odczytasz czy moc jest ok, ile ma Nm, w jakim zakresie i czy ogólnie silnik płynnie oddaje mocitd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.