Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czujnik położenia wału PILNE

bronkzz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przepraszam za nowy temat ale nie mogę znaleźć nigdzie na forum gdzie jest umiejscowiony czujnik położenia wału w p 12 1.9 dci 120 km. Objawy: Rano pali na db-, na gorącym bardzo bardzo ciężko, teraz podjechałem pod dom z zapalonym check engine (który często zapala się na trasie - poprzedza go spadek mocy), w przedziale 2000-2700 rpm przerywa ( widać małe bąble w paliwie) Czy to może być czujnik ? Czy ktoś ma zdjęcie i czy da radę dobrać się do niego od góry ?  

Mozna ale nie ma potrzeby ( gdyby to było przyczyną to w ogóle nie odpalibys silnika - jest na dole przy skrzyni biegów po prawej stronie chlodnicy , idź po przewodach ) , check nie zapala się bez powodu , najlepiej sprawdzić na kompie diagnostycznym przyczynę , w paliwie nie może być bąbelków powietrza , gdzieś jest nieszczelnośc i od tego trzeba zacząć , na kompie wykaże Ci za małe ciśnienie paliwa na listwie CR , sprawdzaj od pompy do tylu aż do zbiornika , przedmuchaj przewod powrotny do zbiornika paliwa , tak czy siak czeka Cię leżakowanie pod samochodem lub na kanale lepiej widać , to powodzenia.

Dzięki serdeczne, w przyszłym tygodniu urlop to oblukam. Najgorsze, że chce ruszyć w Polskę i nie wiem czy ryzykować :)

A komputer pokazywał regulator ciśnienia paliwa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...