Sorbo Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Mam pytanie, w jaki sposób wymienić gałkę zmiany biegów (skrzynia manualna) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Mam pytanie, w jaki sposób wymienić gałkę zmiany biegów (skrzynia manualna) ? Z tego co mi wiadomo - w Nissanach fabryczne gałki były mocowane na dwa sposoby: 1. gałka ma w sobie zatopioną nakrętkę, a drążek jest na końcu nagwintowany....Więc trzeba ją odkręcać w lewo, np.: ,,szwedem", a gałkę owinąć jakąś szmatką, aby jej nie uszkodzić ....Dodatkowo gwint jest pokrywany klejem ,więc trzeba robić to z siłą,blokując jednocześnie przeciwstawnie trzpień dźwigni . 2. gałki były wciskane (i chyba także podklejane) - wówczas trzeba się posiłować aby ją ściągnąć ... i uwaga na zęby, bo jak puści , to można sobie z impetem samemu przywalić Tak czy siak zadanie siłowe z umiarem. Może zacznij od próby zdjęcia / ściągnięcia jej. (u mnie w Primerze jest wciskana, swego czasu sama schodziła w najmniej oczekiwanych momentach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.