jacek22 Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 witam jak w temacie w p12 jeden z odbłyśników jest lekko przyjarany i mam pytanie czy da rady go zdemontować i włożyć inny np. z angola albo innej lampy co ma połamane zaczepy dużo na aukcjach jest do 50 dyszek bo całe w miare dobrym stanie to około 200zl i czy odbłyśnik z h7 podejdzie do xenonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Włożyć inny da rade, ale na pewno nie z anglika (kwestia ruchu prawostronnego) i ze zwykłego H7 (kwestia skupienia światła). Jest dużo firm regenerujących odbłyśniki i cale lampy. Oczyszczają je i oddają do ponownej metalizacji. To chyba będzie najrozsądniejsze wyjście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Tu masz jak rozebrać lampę i jak dostać się do odbłyśnika (szkoda,że foto wyparowały) http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/105379-regeneracja-reflektorów/ Odbłyśnik z angola raczej nie będzie pasował - przynajmniej w P11 nie gra .... i wygląda to tak \..../ (w Polsce dalej świeci prawy, a w UK lewy) A tu masz o "pasowalności" odbłyśnika z h7 do xenonów http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89570-p12-zamiana-lamp-xenonh7-na-2x-h7-instalacja-elektryczna/ (aczkolwiek w innych autach występuje problem , o którym napisał kolega wyżej...Więc ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 dzieki sky tego szukałem lecz bez skutku właśnie mam xenony i tu problem na allegro jest ich mało ale chociaż odbłyśniki h7 wygladają tak samo jak w ds2 o angolu to myslałem ale głowke bym przełożył o ile się da chyba zostane przy kupnie uszkodzonej i przekładać odbłysnik najtańsza opcja wysyłka i regeneracja to za długo stało by auto bez lampy a polerke wysoko obrotawa mam wiec z zewnatrz zregeneruje sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 W podwarszawskim Otwocku jest firma która ma na stanie gotowe regenerowane odbłysniki i regenerują lampy na poczekaniu, spróbuj się zorientować czy gdzieś w pobliżu Twojej miejscowości ktoś robi takie usługi na poczekaniu Przy okazji tematu podzielę się efektami swojej pracy. Nie wymieniłem odbłyśnikow, bo udało się je oczyścić. Wymiana zarnikow i żarówek długich przy okazji Małe 50/50 z polerowania kloszy Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.