tomek0102 Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Mam pytanie, jak nazywa się ta część w silniku (zaznaczona na czerwono)? Przy dodaniu gazu dość głośno słychać kliknięcie dochodzące właśnie z tej części . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 W tym silniku przy dodawaniu gazu klika elektroniczna przepustnica i nie jest to objaw awarii. Ale nie jestem pewien czy to co zaznaczyłeś na obrazku, to ona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 W tym silniku przy dodawaniu gazu klika elektroniczna przepustnica i nie jest to objaw awarii. Ale nie jestem pewien czy to co zaznaczyłeś na obrazku, to ona.To 1.2? Bo jakiś do mojego tylko częściowo podobny Ps. Aż spojrzałem na zdjęcia Pulsara w necie. Nie to nie jest przepustnica chyba? Ps2. To jest solenoid zaworu westgate I jeszcze dowód, że w Pulsarze jest jakoś inaczej To 1.2? Bo jakiś do mojego tylko częściowo podobny Ps. Aż spojrzałem na zdjęcia Pulsara w necie. Nie to nie jest przepustnica chyba? Ps2. To jest solenoid zaworu westgate I jeszcze dowód, że w Pulsarze jest jakoś inaczej Tak mnie jeszcze naszło, bo patrzę, że QQ też ma ten solenoid lub nie ma, czy jest związek pomiędzy jego występowaniem a zużywaniem oleju. Na pewno nowsze silniki są pozbawione tego elementu i na razie jakoś doniesień na ten temat nie słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.