maaloxx Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam, Mam pytanie stwierdzono w moim aucie ze jedna z tulei w wózku jest wybita i należy jà wymienić. Czy powinienem wszystkie 4 wymienic? Czy wystarczy tę uszkodzoną? I czy to jest bardzo skomplikowane ? Bo mechanicy z ktorymi poruszalem ten temat niebardzo widze u nich chęci do podjęcia sie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Bo robota jest przerabiana trzeba wydech popuszczać cały wózek sciagąć. Polecam:http://poliuretany.olkusz.pl/pl/nissan-x-trail-tuleje-tylnej-belki-2szt.htmlBędą dłużej.Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaloxx Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Dzięki za info. Zamowilem te tuleje a czy do nich potrzebuje podkladek pod nakretke? Inna sprawa czy w lodzi znajde chetnych do tej roboty.. Masakra z tymi fachowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Przód Tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaloxx Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Dzieki, te schematy znam.chodził mi o to że te zamówione tuleje sa troche inaczej zrobione wystają z wozka te orginalne sa w srodku i zastanawiam sie czy tam musza byc podkladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Bo oryginał jest wprasowany w całości a te są z 2 części co ułatwia montaż. Tak to byś musiał cały wózek sciagac na ziemię i dawać pod prase, lub "domowymi" sposobami wciskać co nie zawsze jest łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaloxx Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Czy 800 pln za wymiane tulei w wózku i po 100 za wymiane tulei w 1 wahaczu to cena z sufitu czy normalna ?ktos sie orientuje?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Czy 800 pln za wymiane tulei w wózku i po 100 za wymiane tulei w 1 wahaczu to cena z sufitu czy normalna ?ktos sie orientuje?? Pozdrawiam To zależy gdzie,bo ceny usług mechaników sa bardzo zróżnicowane. W T31 też miałem jedna tuleje zerwaną ,wymieniłem wszystkie cztery na stacji diagnostycznej w 2016r. Zrobiłem tak bo tam wszystkie, podstawowe czynności przy aucie wyszczególnione są cenniku a nie wg widzimisie fachowca. Wymiana jednej tulei tulei wózka czy wachaczy w cenniku kosztuje 50 zł/sztuka. Po takiej wymianie nalezy zrobić zbieznośc.Ona wyceniona jest na 80 zł/oś.Jako ,ze zbieżność obu osi robiłem niedawno ,wiec tylko przod był robiony. Za całośc -wymiana 4 tulei +zbieznośc płaciłem 280 zł. Wczesniej pytałem o cene w dwóch innych warsztatach ,gdzie wszystko wyceniane jest "na oko"w jednym nie chcieli nic powiedziec ,bo nie wiedzieli ile godz.to bedzie trwało a w drugim ,po długim namysle usłyszałem:"Panie za to to minimum 5 stówek trzeba wziąść". Moim zdaniem 800 zł to jest sporo za to,uważam ,ze sama robocizna nie powinna przekroczyc 400 zł P.S. Miesiąc temu wymieniałem w tej samej stacji wszystkie 4 tuleje wachaczy na przodzie .Cena teraz jest wyższa-60 zł/tuleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaloxx Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Dzieki no nie ukrywam ze tymi 8stówami to mnie troche zaskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Bo oryginał jest wprasowany w całości a te są z 2 części co ułatwia montaż. Tak to byś musiał cały wózek sciagac na ziemię i dawać pod prase, lub "domowymi" sposobami wciskać co nie zawsze jest łatwe. U mnie z tyłu ze dwie nie za dobrze wyglądają. Czy ktoś może podpowiedzieć jak wymienić na nowe? Czy dobrze zrozumiałem,że nie trzeba całego wózka spuszczać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi