areks343 Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Witam jak ktoś ma jakiś pomysł proszę o pomocPo wymianie poduszki przedniej silnika na biegu jałowym trzęsie samochodem jak włączam klimatyzację. Jak jest wyłączona to chodzi cichutko nic nie buja . Dodam że miałem zajechaną całkowicie poduszkę . Zastanawiam się czy to może być wymieniona wadliwa czy może przez to że tamtą miałem całkowicie zmasakrowaną nie przenosiły się drgania. Obroty stoją idealnie nic nie podskakują niezależnie czy klima jest włączona czy nie. Wiem że przy włączonej klimie jest większe obciążenie ale trzęsienie auta jest zdecydowanie ponad normę , wyczuwalnie na kierownicy i całym samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Trzeba skontrolować pozostałe poduszki całego układu napędowego. Jak poleciała jedna, to inne mogły też oberwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Obstawiam koło pasowe wału, a dokładnie gumowy tłumik w nim. Jak dostaje obciążenia sprężarką to może wszystko latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areks343 Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Wymieniłem tę nową poduszkę silnika na używaną oryginał i jest ok. Tak więc zamiennik był zbyt sztywny i bujało autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Bo wymienia się komplet i jak są olejowe, to istotne są strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.